睇醫生真係好撚貴

333 回覆
439 Like 52 Dislike
有得揀真係唔想出喺香港啦
一個人索賠失敗
點得出全部人都會失敗?

一個女人渣車炒=全部女人問題?
一個賤男呃閪屌=全部男人衰?

無獨立思維真係唔應該上討論區
出世
on9, 你都可以睇街症.
手術室唔洗錢?
幫手唔洗錢?
器材唔洗錢?
咁唔怪之得
學生
入世未深
唔了解都正常
香港就係蠢人埋單
忠忠直直,終於乞食
真係岩
對唔住,小弟見識少
買左保險你自己都要夠錢找左出院數先
不過連燈個個fg 50k無乜人會有呢個煩惱

利申:上年11月睇果d單而家都未claim得
因為仲做緊physio
唔可以叫佢賠咩?佢搞到你咁喎。
不能認同更多

早排打籃球近距離食波餅,鼻樑位比眼鏡壓損左

睇醫生,診費連藥連破傷風$900,醫生表示止左血OK, 唔肯定你入面有咩問題,建議去專科睇睇

專科一睇,1300,另建議即場做内窺鏡3000,可同時預約相熟診所做ct, 5000,一星期有結果;内窺鏡即場照完表示鼻入面腫左,睇埋ct會相對全面

一星期後覆診,1300,結論,皮外傷,休息一排無事,骨頭無裂無移位
知唔知MRI一部唔知幾多百萬,然後要用液氮去運作每日養住又一萬幾千成本,加上放射師人工店鋪租金服務員清潔人手
如果佢單靠MRI搵錢有機會佢蝕比你

將咁高成本既野變成民用已經唔容易,睇個病都係照一兩次,計落可能同整車差唔多,自己身體同車邊個價值更高自己諗下
正常咁嘅意外點會claim唔到
咁你仲買黎做咩
個人醫療保險除咗最貴個啲 好少包outpatient
本身醫療保險就係保大額醫療費用
點解唔保呀 咩原因呀 買左咩呀
咁係咪買到呀?你唔買?傷完又話醫生貴
唔好傷病 屈係屋企做廢青啦死肥毒
關咩事
一次過所有收據claim架啦
其實我都唔知,不過屋企人同見啲人都話保險冇撚用先冇信心姐
洗鬼跟咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞