回應飛馬電腦 (2)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
裝老翻俾海關周到都可以坐21日架啦
本來單野剩係飛馬事

藍藍路就唔知係咪心虛亂入點火

再之後見勢色唔對想搵人幫拖

林仔中伏插手出事
其實香港其他服務業都好多呢啲人
技術門檻唔高 但又無耐性同客解 甚至選擇性做生意 做耐左又會發展到老屎忽心態 講到尾都係成個城市嘅問題黎 生活壓力呀 文化背景 種種因素搞到咁 (我覺得 )其實好撚可悲架香港人
淘寶電腦店同淘寶YOUTUBER
岩哂KEY 啦
路遙知馬力
諗起呢條trailer
行埋嚟俾人摑

https://youtu.be/hHZvUeAdzeI
一不做
二不休
仲有邊個行家想亂入 ?

最正藍藍路見畀人怒屌就乘機開discord 宣傳拉人入去

但好似無人聽佢講
撚仔準備身敗名裂未? 攬住啲撚粉圍爐啦 柒頭
何sir都未死得
林仔又點會死
咁大個人返緊工但都仲係好似腦荀未生埋咁
成個兒登仔咁款
收下皮先啦
已經諗到佢哋會點屌你
連登仔就係原罪
好似艾族咁
ironcload啲itx機
https://www.ironcladpcs.com/product-page/ironclad-corvette-novice
Parts list:
CPU: Intel Core i3 10100F / Intel Core i5 10400F
CPU Cooler: Thermalright AXP-90 Graphene
Motharboard: Asrock H410M-ITX/ac
Memory: T Force Delta RGB 3000Mhz 8GB RAM x2
Storage: Kingston A2000 NVME SSD M.2 or Equivalent
Graphics: GALAX GTX 1650 mini / GALAX GTX 1660 super mini
Power Supply: WaterCooled Seiko 400W Gold FLEX Power supply
Additonal: 5v ARGB light stripe

一眼就望得出係淘寶箱

個手抽同埋front panel 咁熟口面

原來係柏越M24
https://item.taobao.com/item.htm?id=584108091649

再睇下隻牛

watercooled水冷火牛?
seiki精工錶同一牌子?
原來係叫水冷精工嘅牌子
唔係水冷火牛 更加同精工SEIKI拉唔上關係
又係不知名淘寶嘢268人仔

水冷火牛+機箱~$500
10100F~$800
asrock H410M-ITX/ac ITX~$680
大陸利民axp 90 graphene?(張圖似係普通版)~$200
ram~$450x2
ssd~$540
gpu GALAX GTX 1650 mini搵唔到當giga~$1450(冇貨)
5v rgb led燈條 淘寶賣~$30
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.99.26ae6677AEh1iy&id=534214233692&ns=1&abbucket=2#detail
夾夾埋都係$5100左右 都未計同代理攞貨個價平啲
ironclad都係賣緊$6000(上門自取,送貨另加錢)
其實上得epc嘅都已經唔係佢哋嘅目標客戶
佢哋主要係靠水啲完全唔識電腦嘅客搵錢
所以覺得得罪哂epc啲人都無所謂
但搞到上連登就玩大咗
連啲唔識電腦嘅人都知道佢哋啲仆街嘢
RGB風氣盛行
有好多人根本上唔在意
電腦入面係乜嘢
佢幅相嘅成品又唔係好差(個樣)
應該呃到唔少人
文字上面有好多誤導性質
講撚到連登仔全部都雙失
有條傻屌仲撻自己算半個大學生
講到自己d logic幾正確
恰吓先
瞓醒咗再追po,然後邊睇F1 FP同趕asm,跟著直落POE新季度拓荒
推多一手
民怨太勁結果佢一開po全部人啲不滿一鑊爆晒出嚟而家撳都撳唔住我而家最期待就係撚仔禮拜六又倒啲電油落去燒旺佢
藍藍路(ironclad老細)表示: 劏開水魚 專做鬼佬生意
我地絕對唔賣香港
所有手工電腦只會淘寶送落香港再運返中國
真係唔明, 飛馬柒就柒硬,又唔關自己間舖事就亂入

依家搞到收唔到科
人地手工電腦呀,心機設計嗰啲唔撚洗錢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞