[倒數3個月] 寒蟬鳴泣之時 卒 (76) 2021年7月放送!

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
嗰時未睇之前以為係同花開物語差唔多類型嘅動畫
charlotte故事框架係無問題
問題係佢唔識點用有限集數講故事
佢太執著要做日常part 搞到太遲先入正題
結果令到戲玉部分無時間講
明明孖妹嘅線係應該起碼做1集嘅程度嚟 但最後好似求其兩三句交代就算 浪費曬
最後個中國蘿莉嘅超能力個勇氣
佢唔識用13集講故事
佢唔好再寫動畫劇本喇
charlotte我覺得ok㗎其實,廿幾集先夠佢玩,但冇辦法成本問題,愈出愈少集數
5pb腦細又係被劇本耽誤嘅作曲家,作d歌仲勁過人地音樂人
charlotte故事框架係無問題
問題係佢唔識點用有限集數講故事
佢太執著要做日常part 搞到太遲先入正題
結果令到戲玉部分無時間講
明明孖妹嘅線係應該起碼做1集嘅程度嚟 但最後好似求其兩三句交代就算 浪費曬
最後個中國蘿莉嘅超能力勇氣
無問題 係果度啲確係超能力嚟
以為charlotte 已經垃圾
點知成神仲垃圾
This is bad.
I need more time
當年睇AB已經覺得怪怪地
主線支離破碎完全靠支線搭救
終於得閒追完
諗住完曬先黎睇
點知原來未完
激死我
跟多左狗巴學嘢
整meme圖技術都好左
我覺得唔算遲,阿妹死之後男豬頹廢,佐倉隱形睇實男豬
再駁落去搵阿哥拎time leap掠奪阿妹能力,呢條最重要主線寫得好充足好感人
個結尾我都接受,掠奪全世界能力,不過環遊世界寫太長,應該留多d位俾男女主角感情線
前面太多日常
Cut咁一兩集執寫後面劇情仲好
係,前面爭少少,但呢套真心唔垃圾,個人覺得劇情精彩過AB
同意 佢第6集先入主線 我覺得第4集左右就應該要入
不過睇番wiki先知麻枝講過:《夏洛特》會是慢熱型的作品,因此希望觀眾先耐心看到第6話
Charlotte 半年番既話應該唔差
但13集前面仲慢慢寫
咁未仆街囉
成神之日我冇睇,本身想完左先睇
但追po發覺勁多人屌
可能睇開日常番,我又無乜所謂
同埋知道麻枝係咁
慢熱唔係問題
大佬得一季長度,前面咁多日常搞到佢後面又要趕到仆街
咁呢個就係佢問題啦
成神垃圾唔洗睇,麻枝痴撚左
但呢套唔係日常番 過多日常元素耽誤咗主線
佢只可以做2季以上嘅動畫甚至vn
佢有機會寫到兩季先會第一集同佢追
應該想先甜後苦,驚我地接受唔到孖妹姐姐投胎&男豬妹妹死
童年回憶
宜家應該無人識
仲有機巧少女既伊呂里都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞