python 有咩教學書推薦

64 回覆
0 Like 17 Dislike
寫game點解要用Python? 的確有pygame可以用,但你既然從頭學點解唔直接由Godot/Unity/Unreal學起?

web用嚟做乜?client定server? Python既有flask/django,但點解唔學JS/html+CSS或其他?
python 都係拎黎做ML, modeling, data同automation 多
唔係㗎,用嚟做web backend都為數不少
我真是咩都唔識
先諗個python project做,圍繞你生活相關嘅問題去解決,然後寫到有唔明Google然後睇書,咁做成功感最大
python mostly for backend/general scripting/data science
depends on what u need
then create some projects and choose any framework
睇realpython + oreilly python 書都夠
咩意思可以講下例如邊到搵/做咩類型既project?
有啵屌 留個tg?
udemy幫到你
起碼有啲project做下
驚你睇書睇嗰過10頁就悶
及早回頭是岸呀樓主
Lm 一齊學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞