一齊學潛水

304 回覆
17 Like 1 Dislike
香港無buddy真係好慘
識番個buddy 咪得
潛水好啊
利伸:rescue diver
我我我
但要租裝備了
利伸:rescue diver
一齊玩下, 留個tg?
黎緊佛誕又有得潛
有無人未學想搵人夾?
有冇人知幾錢,見樓上話香港好貴
想報依個有興趣?二人同行有折
✨ Galaxy Diving ✨
PADI開放水域潛水員課程(簡稱OW)分為三個學習階段及四節水上訓練

1.理論學習 – 教練親自授課 或自助學習 完成潛水員學習課程

2.淺水區域訓練 - 學習及認識在潛水中常用的器材及安裝方法 以及基礎水下自救技巧及協助同伴既技巧等等

3.海上訓練及評估 - 強化潛水學員的自救和協助同伴的能力 培養潛水員應有安全意識和加強潛水員的潛水技術

課程完成後可考獲全球認證的PADI開放水域潛水員資歷 能參加18米以內的潛水活動

課程費用為$4200;
費用包括;
1.PADI 開放水域潛水員書本
2.兩節淺水水域訓練及兩節海上訓練共四次下潛
(訓練為期2日 大概時間10-4pm 地點西貢)
3.潛水器材租用費
4.澳洲PADI潛水員資歷註冊費
5.PADI 線上潛水員證書
6.Galaxy Diving 防水貼紙 潛水牌 及毛巾
Same
4000幾左右
同外國比又唔貴幾多 aow 3000
高氧1000
3500有啦
咁都唔係真係好貴姐
巴打之前跟邊間學
diving express,其實同間學校無乜關,都係呀sir 教,佢只係租船出去
教練都係靠口碑
老實講 O 仔學係啲必要技巧
唔係錢可以衡量
我識有啲教練好細心
有啲就hea教

跟邊間學都好
最緊要教練執返好啲 skills 同之後潛多啲練好中性
識學一定唔喺香港學 清啲嗰幾日都算,遇著啲日子金寶綠水咁樣,唔好話學skills啦,潛落去即刻唔見buddy 要上返水
啲人話喺第到學完返翻嚟唔識潛真係得啖笑,你喺出面能見度十幾廿米,睇住個教練學佢點trim 點踢都爭幾皮啦 出個牌俾你幾咁易啫 大把人攞完個牌連trim都未識,對腳鋤曬落啲沙到,俾你之後出到去潛都搞唔掂 / 淨係跟到啲差啲嘅dive group
咁最好希望跟到好教練
正正常常係咪一般都易pass
應該無人會肥,除非唔識游水
見好似好多人有興趣學,我已經學緊唔洗buddy
你可以問吓我教練有冇其他學生可以一齊潛

https://t.me/pingxst
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞