[iPhone] OneUi 模擬器

84 回覆
8 Like 35 Dislike
仲未有Android 11
笑撚死我
唉香港罪大賤過狗
其實係 考試過罪大

最後iPhone 算
*慮
用iphone 6s入個網會卡住load唔到入去

依啲真係夠期要換既舊機試唔到淨係比新iphone試做乜,新iphone都唔會咁快啦
https://www.youtube.com/watch?v=RHmB10jzt70
已經係將ios genshin畫質調低,同an同畫質下比較
打2分鐘機咪得,過左之後睇下點? 呢度只計主流旗艦,已經未計埋光明山脈fps榜上面個堆散熱仲誇張嘅機
同畫質下原神iOS都比android 多details
idog不嬲唔用腦 黑都黑得柒過人
有片就即刻收哂皮
idog真係肉酸到
成日攞“用家體驗”黎蓋過機能輸比android既事實
連120hz都冇講乜用家體驗
idog標準答案:人眼睇唔到120hz 同埋咁細個mon就算有120hz或者2k都係垃圾
機能輸比android ,巴打坐咗好耐?上64bits之後粒soc唔好話過apple 差距唔拉大已經要偷笑
你覺得個多個小小details結果拉低fps+變暗,邊樣對用家體驗更大
你既然咁大口氣要比打機,你都可以睇下光明山脈fps排行榜,一樣食塵,拋開散熱講性能無咩意思
你講咁耐其實得小米11 fps 過到apple

但係小米大陸已經比人踢爆靠自己私底下再降畫質出cheat

信支那機
錯,係18部機

原神出cheat?ok比埋其他game又如何?食雞?光明山脈? 我又想知光明點cheat fps
S21早排先俾人踢爆
你可以自己睇睇
機身大散熱好 就算長時間燒機都Keep到Fps呢D唔洗test我都知

咁就代表粒Soc有任何機會勁過Apple?
你樓上自己講話叫an機拍片證明打機呀嘛?按你要求比你睇下囉,成個list都係an你想挑邊部打? s21唔滿意你咪揀過部,n20u你見個fps同iPhone 12 pro max差好遠?

都係個句,除非你粒soc係拆出黎,否則你拋開散熱講性能托? Intel u超頻又夠勁啦,使用環境符合實際? 你部iphone浸住液態氮用?定係你有訂製手機模組可以處理到粒a14?
我上面叫果班用左幾年Android機都話自己好順拍片呀
抽水又唔睇清楚

呢D Test都係一出機拎黎Test,
如果燒完一兩年機,你肯定Keep到呢個數?
你哪來的錯覺,覺得iphone過左幾年唔會退化
今日嘅高性能測試,幾年後咪就係日常/低性能tasks,持續時間只會仲耐。你部野如果幾年後可以違反物理定律,係app+ui都越黎越高性能需求下仲keep到,咁你部新機就唔會今日5分鐘就撞牆跌fps啦
今日呢個榜,幾年後iphone一樣係比呢堆同代an機踩住。
就係有人話幾年仲好撚順我先想佢影影想知係我要求太高定佢地要求太低

iPhone 情況我知,三年係我接受極限,
如果Android 有邊部三年都係「順」,我應該副機轉佢用。
我可以好肯定同你講唔會
呢個係Android先天缺陷,一過某年份高通就唔會為硬件出patch,Game廠更加唔會幫舊機出改善

屋企有S9,Pixel2同iPhone 7, 明顯地iPhone 7 Run 咩Game都係順D。
咁總會有人低用量嘅,唔會係個個都我地咁嘅power user3年頂籠。
性能方面,絕對性能肯定係跌,就算散熱再強都跌硬啦,你本身os同app都會更heavy,只能講“相對排行”唔會隨住時間轉移有咩大變化
係會架屌
舊Android Run新Game/新Update會有好多奇撚怪怪Bug Lag
Tablet仲撚恐怖
3年os update呀嘛,過左3年正路都換啦,邊會理佢有咩update。 我同事用部iPhone 7plus,lunch打完舖傳說已經熱到辣手 夾硬逼自己用部舊機跟住安慰自己有咩意義
iPhone 7 都叫Run 到而且唔會點Lag,電會易死
我自己一年一換呢類人就一定接受唔到,
所以果D話咩Note 2 Note 3 S4 可以正常使用我真係想知咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞