求專整bmw車房

80 回覆
2 Like 3 Dislike
more
老實講 如果唔係價錢問題
老閪都返廠搞
應該係大部分人工加零件都有8折,你大可以打去hotline問下,果度d reception好樂意解答你
打去格下價都好
我第一年都係普通年檢,換油,跟住放低俾佢拎去驗,但你交低俾佢驗,佢拎去之前會幫你做個廢氣測驗,盛為500蚊,跟住之後2年我都係廠度做完年檢,就自己揸去八x驗車,仲有200 coupon拎番
其實我唔明係大家都唔願意分享,定大部分連登仔都係吹水9up話番廠好貴,我分享自己果架F30的費用

- 基本檢查,幫埋你架車由內到外抹得乾乾淨淨,8折左700蚊,基本上入得廠就一定要俾
- 換偈油,人工加料8折左,1400
- 換剎車油,人工加料8折左,700

跟住自己壞過風喉,我問過出面車房換要1000左右,我係廠整就人工加料折左1400

又換過abs線,我問過出面車房要1200左右,我番廠搞折完2500

之前想換電,出面問過換番varta電都要2千幾,廠報我3500-4000,不過bmw換電要入code, 所以我都諗住下年番廠搞

其實我自己覺得番廠整個價都可接受,每個item貴一千幾百,好過新手唔識係出面下下俾人一劏就幾千
其實最抵玩的做法係,番廠做檢查700蚊,查完有咩問題,佢會逐樣同你講加報價,跟住你可以話考慮下先乜都唔洗整住再跟住d問題係出面搵車房,甚至自己去九龍城買料再拎俾車房搞。

可以自己diy的就自己黎,上次佢報俾我有d items都幾on9車匙換電60換水撥800

其實最貴係番廠check電子野加set番d code,我換abs貴出面咁多係因為check abs system收左800但如果你想整電子野/code冇得避,出面車房好多都冇機冇得搞唔識搞
8年 535gt 啱啱先整完2邊門電索

有7折
都係睇開FB見佢整開,有咩料爆?
4000換電都照番原廠,師兄您都幾富貴
其實真係幾貴,但我舊電由出車到依家用到第8年都仲用緊希望番廠換番舊新電都一樣咁耐用
每次去都想飲撚晒佢雪櫃啲汽水先走
食晒佢啲雪糕
但次次都係飲一罐就收皮
每樣野都貴出面50%至100%+
難怪樓上咁多間推介
呢間我初初都有去,不過可能我車齡高,佢唔係太肯幫我跟
我自己經驗,有奇難雜症就會去龍德,不過地點唔就腳
所以一般保養維修就會去屋企附近車房
我見佢好多架新g20係到 我果架都係新車所以冇乜嘢
攞返屋企啦屌
我次次都去程三幾罐拿走
回程又三幾罐拿走
收咁貴咪𠃊同佢客氣喎
未比人撞閘已經係奇蹟
我以前果架,都多小問題,每次去佢係咁叫我夠鐘換車話check 電腦都等好耐
反而其他車房,就話架車仲行得走得,可以繼續揸
有無detail?
呢間嘢都幾多人話仆街
但唔知仆街成點
我反而見人推介
樓主係揸牛肺318i定新款m8
抬偈定係換水撥
E狗肉
電池都係oem,生產廠okay啦,慳返D買條靚吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞