有無人下星期會去tvb藝訓班面試?

193 回覆
26 Like 611 Dislike
(借朋友ac)
首先唔好屌住先,我只係想入行,無奈只係得tvb有搞藝訓班

我係報幕後同配音組,無打算做演員,但tvb將配音同演員group埋一組開始擔心到時面試要我做戲

有無巴絲都係自己一個去?我毒自去有啲怯
你話識New god messi. 包掂
配音?學陳欣包攬大灣區共安法宣傳配音呀?
食屎啦無線
你扮signal wong應該前途幾好
我都唔想入無綫,但viutv又無搞訓練班
喺香港真係好難入行
睇完啦!
屌你老母
無打算做演員
唔好咁啦憎個電視台無理由連個行業都憎埋架嘛
支持樓主訓練完入ViuTV
其實冇所謂既...想入行點都要奶下架啦..
因為其實viutv 大老細李澤楷本身就係政協
同埋中國聯通都有份
不過係連登班雙標仔鍾意屌一半唔屌一半
唔洗咁在意
我都唔打算係無綫留得耐呢個藝訓班只係我入行嘅踏腳石
唔好話奶,想入哩行,除咗比唔少錢讀大學或者專業機構課程之外,基本冇咩路可以行,仲要讀完都未必得。自己拍野做kol更甚
你入去訓練係拎行內經驗同實戰,tvb都係木人巷嚟,你估個個9up刷鞋咩,for將來去其他地方,好過一片空白得個諗
唉喺香港要入呢行真係好困難其實viutv真係應該搞訓練班 多啲自家製嘅戲劇
可惜ViuTV冇訓練班培養人
樓主
你都覺奇怪掛?
配音員/藝員/舞蹈員喺同一格根本就有問題
呢三種工作嘅要求都唔同,邊可能咁樣擺?
就好似冇理由將中文/英文/數學當同一科叫你報架嘛?

成件事好鬼!

唔係話無記折墮到呃錢,而係冇可能咁樣IN人。

BTW你IN完咪上番嚟講吓情況囉。
成件事太怪。
真係,viu綜藝就已經做起左,都係時候培養多啲演員同幕後,多啲自家製劇集
好多人都係咁啦
不過而家好似馬浚偉做trainer
想入行就去馬啦
你使乜你連登仔點講
唔通講兩句你唔入行咩
咁介意人哋講咩點做media
其實我報個陣已經覺得奇怪,收到面試通知更加覺得應該係咪都會叫你試戲佢而家係好缺乏新演員,而舞蹈同配音相對上真係唔受重視嘅
ONLY報幕後可能冇哩D
我唔係介意人地點講,其實我開post只係想問有冇巴絲都係自己去,可以相認下有個照應
我有睇過佢個幕後報名表
又係將D野撈埋一齊
編劇同普通節目撰稿又係擺同一格
超級奇怪
想做編劇同想寫吓普通節目稿嘅人係兩種人嚟喎
點可能撈埋?
幕後係另一組
但佢將演員 配音同舞蹈員放同一組,而我只係target配音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞