[阻你五分鐘] 各位英國巴絲,登記咗做選民未?

178 回覆
32 Like 2 Dislike
係,冇NI就撳冇NI,然後解釋自己啱啱搬嚟英國,未有NI number。

屋企人嗰方面,如果有過期 BNO 護照但未有 NI,都應該填咗表登記住先,不過由於本護照過咗期,接唔接受登記就要睇地方公務員點決定。
自推5
自推6
自推7
自推8
done
唔該晒
BNO過唔過期都無分別

佢係要你個身份
係,佢係要個身份,不過執行方面如果你本護照過咗期職員可以話你未出示到有效文件證明你個身份啫。所以都係應該盡快續返本護照。

另外,佢睇嘅係你有呢個國籍,而唔係你張簽證。如果你係學生、工作簽證之類,用其他護照入境英國但係有 BNO 身份,你都合資格做選民。
見到reddit開始有人話
係保守黨政府想引入大量香港人做票源
大家係外國記得靜
各取所需

邊個黨出賣過BNO

邊個黨幫過BNO

其實google search番新聞咪知道晒
靜靜雞做咁解姐
唔好同鬼佬講
英國政府由2014年對於幫香港人無能為力,到而家出各種 BNO 移英政策變成朝野共識,其中一個原因係因為香港人唔係黐死一個英國政黨,而係廣招各大黨議員上船。

我相信支持民主嘅香港人,去到英國會識得用自己自由意志揀心水代議士。
啱呀,有眼你睇
做新移民嘅人要同土著打好關係,積極參與社會,互惠互利,唔好做蝗蟲啊~
再推多下~
記已登
https://youtu.be/pmJiOtgEDYQ
簡單了解一下蘇格蘭選舉
去片
TLDR 真係恩物嚟o架,佢解釋香港政局嗰兩段片幫我慳返唔少腦汁,用佢個思路解釋畀其他英國人聽真係直觀好多,容易令英國人明白點解香港人咁嬲,點解英國人有道義幫香港人

https://www.youtube.com/watch?v=q0eLyna53ZQ
下個禮拜就截止喇!更記咗未呀?
有無bno移民既巴絲tg group呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞