[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(9)食完特辣溫泉見

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
https://youtu.be/Fk1HnvnAI3w

艾米相愛 真係咁難理解咩
唔錯
屌佢本人都講撚咗望完海就唔係啦
耐唔時就有人衝入嚟9up劇情奴隸
唯有喺現實世界補完進擊嘅結局啦
嗰陣睇122 大家都以為ymir 等咗2000年就係為咗等艾倫解放佢奴隸嘅思想 比佢知道有權選擇
去到結局先知原來ymir 等緊嘅係mikasa原來ymir一直鍾意住奴隸主 想睇mikasa 同樣鍾意艾撚 最後會點選擇
其實我接受唔到艾倫發情個段其他當兜到
而連登仔就係Floch

變Condom
無做多到我哋的確一直都係咁諗
合理既結局得兩個,一個就係殺晒所有人,一個係相信伙伴,艾撚由第一季就已經係後者
ok我都覺得係
唔係呀哇,我寧願佢殺曬所有人
我嘗講一下我既理解,我分第1世 同第2世 ,第1世:艾倫未知未來前所決定同所做既野;第2世就係知道哂所有未來而做既野。

第1世:
艾倫決定滅世,但滅世滅到世界剩返80%人口果陣,阿爾敏盡力阻試,同艾倫打,同時間艾倫真身被三笠錫錫,yumi釋懷左,三泣斬左艾倫頭。

第2世:
艾倫一開始接受唔到自己去滅世,一直希望呢個未來係唔成立。但直到潛入馬雷後,所有發生既事情都一模一樣,同時在全世界見證會上,親耳聽到全世界都當自己係魔鬼,開始放棄左膠做法,開始理解自己想滅世的原因。
但同時又知道自己滅世滅到80%果時會失敗,與此同時堅信自己第一世做既決定係唔會有錯,滅世失敗都係一種有意義既決定,所以決心堅持去做,而第2世既滅世,艾倫因為知道滅世會失敗,所以就交代左身後事,當中包括想艾爾敏做英雄,將未來留比艾爾敏佢地。

所以滅80%世,並唔係艾倫第一世既初衷,而第二世艾倫係明知道自己滅世失敗,先話自己目標係滅80%世,想阿爾敏做英雄
咪又係自己腦補本身內容不足嘅劇情
你當我依家做中文卷一咩?
又係台仔神作黨三幅被
-要慢慢咀嚼先明
-冇理解創哥諗法
-創哥留白被讀者思考

又唔見GoT有人咁講
係,個結局就係講就算解決左呢件事,以後都會有機會打仗咁艾倫可以幫嘅就係作為故事嘅奴隸推動件事去消除巨人,同埋滅完8成人之後至少佢愛嘅人都可以活得長久
MIKASA取得巨人之力哩點的確冇諗過
不過如果係真的話個結局會圓滿好多,
某程度上都解釋左點解得艾倫同佢可以發夢睇到其他世界線,
但講起哩點又扯到動畫既法爾可冇啦啦睇到唔屬於佢既記憶仲未有解,
媽好亂呀
結果弗羅克同艾爾文兩位英雄都死得好唔抵
講到底艾撚都只係個普通19歲死o靚仔
果d唔計, 139果格先計, 所以唔合理
咁你要搵證據呀嘛傻閪
咁多集從來冇暗示米卡莎係解開始祖心結嘅關鍵
亦都冇明確show到佢其實特別執著米卡莎
哭了我覺得兜到
創神好波

我當依家冚地球死8成
都仲有10億+
勒緊褲頭一拼點都係屌打島內
wit今鋪醒
畫完三季神作拍拍蘿友走左
mappa就畫到嘔泡等結局比人屌
呢樣真 跛得幾瀟灑
#191果個point點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞