[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(9)食完特辣溫泉見

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
見好多人捉住咩eren為女滅世依點 其實依樣真係俾人放大黎講
但係除此之外 個結局都收得(比個人預期)柒
eren係最尾依集先話自己好愛mikasa 雖然個時間點係早少少 但係之前都冇撚鋪 以至於有好多人仲ff艾希
話乜9艾撚由頭到尾都係中二病 係啲人喺度ff定形佢做艾主席 我屌你啦 正常都expect個角色會成長變成熟 本身見佢變艾主席喺度chok樣自把自為諗住佢決心好堅定去行預視中唯一可行嘅路 點知最後發現佢只係條傻撚黎見步行步亂鳩咁黎
阿明:可是,大戰之後,要怎麼從牆外人的報復中守護帕拉迪島啊
艾倫:不可能馬上報復的
阿明:啊?
艾倫:我會殺掉八成左右的人類,戰爭一時半會發動不了吧

???
咁同小規模地鳴有乜鳩分別? 2種都係戰爭一時半會發動不了 1個係震攝1個係減人力 但係小規模地鳴仲留返好多超大型巨人保護個島 依家個情況係個島過多幾十年就收硬皮
艾撚又累鳩死佢老母 仲問萊納點解
又乜野好care佢啲朋友 一個唔好彩其實艾撚啲fd可以喺同耶格爾派打/最後大戰入面死q晒
同埋佢好多野都寫得唔清唔楚 引人過份解讀
至於b唔bbq 清唔清算 就見人見智
屌你個死傻尻

明明果幕係講艾倫明白點解佢地咁做同知佢地無得選, 佢係想拎認同黎合理化自己

因為reiner答佢 "為左拯救世界,所以無辦法唔咁做"

艾倫係想合理化自己為左消滅巨人之力, 所以無辦法唔咁做

屌你老母班死毒撚又蠢又嘈真係好撚煩
賈bitch 呢條冚家剷仆街死啦
中二病咩
真係諗住驅逐所有支那人?

有班人係未睇已經神作
然後次次都自圓其說作文幫哩集護航

好似上集咁
都係有一班人話神 (巴哈 知乎
然後吹到條蟲好重要
再講:神作 創哥好嘢 多謝創哥

然後今集打完臉之後又develop多幾個理論
再講:神作 創哥好嘢 多謝創哥
如果有下集 相信都係一樣情況
結論就係係哩班人眼中 創狗做乜都神
求link
點解個個都好似睇曬咁
滅世派...你哋未走出個森林...
其實踩死晒出面既人都冇用,艾族本身都會內鬥
有冇英肉
咁樣理解就最撚合理
On9
以為追求自由 點知係斯德哥爾摩症候群
成個故就係ymir斯德哥爾摩 痴撚左線搞到死咁多人
兜條撚 個作者都話發動地鳴係冇尻謂兜都費事兜
有乜問題?如果咁有問題嘅話唔使做分析啦。好似dse咁得一個答案,考官話乜就係乜,甚至因為考官嘅答案先係「正確」,搞到連作者本人都答唔啱,咁就最好係唔係?
佢第一季初戰女巨人就係因為信錯伙伴先冚隊剷
依個故事就係要人有精神病嘅時候要睇醫生,如果唔係會好大鑊
可能佢睇到滅世本身就會失敗
都話主要目的係驅逐巨人
小規模地鳴點驅逐巨人
如果艾倫既心願係:
1.希望島上既人自由咁生活落去->所以發動地鳴踩死所有外人
2.希望艾族人唔再受巨人之力束縳->要始祖醒覺自己唔需要成為愛既奴隸->引mikasa過黎殺自己->發動地鳴

兩個心願結合埋一齊所以艾倫殺唔唒島外人,但成功消滅巨人之力

咁我覺得都合理同幾感動既
如果艾倫再補多句:失去巨人之力既將來我已經睇唔到,所以要靠你地喇

咁我接受呢個結局

但成個139話既寫法就會完全唔同囉
大家變巨人係Ymir係path砌出黎
咁Ymir變巨人係點變
改記憶係咪係船上改?
咁on9談判明係咪同改記憶無關
如果好似死亡筆記夜神月計好哂會點行動
最後達到目的仲係咪自由意志
有無人話我知
我哋欠缺思考能力
唔明白創哥背後理念
有情感同想佢一直眷戀自己好大分別喎大佬
明明成個角色就係以自由為核心 有咩可能會想人被束縛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞