大家好,我是一名TVB無綫新聞部員工 希望咁多位連衞兵咪再搞我地前線記者

727 回覆
95 Like 3232 Dislike
我地幾時出賣香港人?
我地一直內部抗爭阻止tvb變紅
平庸之惡
真係多撚謝
根本變咗老人台, 已經係cctv , 講到自己幾偉大,頂得幾辛苦, 唔好講過程, 攞個結果出嚟睇下
講壓力前有線中國組、港台大你唔知幾多倍
港共清晒完之後應該做唔返傳媒呢一行
而家居然係tvb員工出黎話自已大壓力先
仲要話tvb只係間唔中有少少偏頗
曲到圓
屌你老母淨係得打人先係幫政權?
日日報支那幾強大 美國又恰鳩支那
洗撚晒班港豬腦 藍屍又打哂飛機
洗腦教育唔撚係幫政權?
咁新疆集中營都可以當冇事啦
真係on9冇腦先會做cctvb
係好難聽 但唔等於你有道理喎
食屎啦無線
仆街死啦
我不嬲都唔理佢哋黃既內鬥
乜嘢龍門細良D 無聊嘢我全部會skip
你對住我講叫我唔好鬥黃係嘥氣
老實講我明白你用意
你講緊你哋已經好盡力令到隻船冇沉得咁快
隻船沉咗仲大件事
我尊重你嘅決定
正如我講條路係你揀嘅

但係每次林鄭奠出嚟講幾多百萬個市民支持國安法'改善'一國兩制'完善'選舉制度
阿豬阿狗都知道佢報大數但佢都可以好似刀槍不入聽唔入耳
就係因為你
你嘅行為默認咗佢哋呢種打壓係可以嘅, '因為我盡忠職守'
默認咗佢哋呢種打壓係合理嘅, '因為我有老婆仔女要養'
你已經成為咗政權嘅工具, 你覺得防止一隻沉緊嘅船沉快啲係值得嘅歡迎你繼續, 我只會繼續用我哋嘅方法佢話畀你知我哋唔認同

今日去嗌外賣入面有篤屎
你去投訴, 個廚師同你講
我老細痴線嘅佢本身叫我落老鼠藥
而家只係有篤屎已經好咗㗎喇
唔好鬧我呀

唔好意思
篤屎本身已經係問題
攞老鼠藥去比較有乜鬼嘢用
你呢種叫平庸之惡
個個都話打份工之麻,照你咁講咁納粹時期啲軍人車嗰啲人去集中營都係打份工,冇做錯?
我明樓主要養家,但唔好講打份工姐,你呢d心態同黑警冇乜分別
阻乜撚止呀 紅左啦已經
PR黎
用大氣電波餵香港人食屎就天經地義?
咁都得仲做乜黑警死全家
收皮啦屌你老母,上黎呻吟駁乜鳩?
返tvb對住門口隻tv buddy打飛機啦
既然tvb赤化係因為袁志偉 咁有人做直播時叫下 你咪搵返袁志偉囉
收皮啦你
真理部扮無辜
落地獄啦,仆街
呢度都貼番原文先

林日曦:很多人對TVB新聞部前線記者的不滿越演越烈
https://lih.kg/1265515
我地依家係咪林鄭阿連衛兵?
你就梗係接受唔到啦
你當我地係林鄭
又係果d咩平凡之惡論支持者啦
岩阿我地同罪阿ma
喂你快d每日去黨鐵門口批鬥埋搭黨鐵果班殺人犯啦
佢地同罪架
唔好放過佢地
仲有班貼左安心出行既黃店
佢地有良心就應該執左佢
依家佢地協助收集個人資料去逼害香港人
唔係接受到阿?
受害者上身話人搞鳩你 無撚野呀
點解王俊彥屌到cctvb 一棟都冇 但last day 仲同班走狗開心合照既
https://lih.kg/2476288

你又做乜搞9佢哋?
唔好踢爆
我而家就係將班左膠「打工論」重新整合曬黎
我養家 我舔共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞