大家好,我是一名TVB無綫新聞部員工 希望咁多位連衞兵咪再搞我地前線記者

727 回覆
95 Like 3232 Dislike
狗都係打份工,係咪又要原諒佢,怪就怪柒婆?
你講得啱,黑警同木木鄭都係打份工
其實都係係後面叫下你地食屎
又唔係打9你
既然都忍辱負重開點解唔忍埋佢
呢啲都係真相呀、市民心聲呀
你都識講你打工啫 又冇圍你 打9你
叫下口號阻到你邊忽啊
唉,取暖失敗,又要比人屌
上微信啦屌你老母
成撚日用錢做藉口,有手有腳搵唔撚到其他?
屌你老母叛徒,我已經同咗it部門講咗啦,好快就搵到你條仆街
納粹 ss 都係希特拉迫(吊你老母)
仲有跌左隻耳仔
又回帶
On 鳩
講到咁偉大但走去助紂為虐
入埋紫驚黨啦
係咪回帶 好似之前見過
你阻住我地記者報導真相就係破壞新聞自由
直播嗰時畀人屌下啫,又唔係打鳩你,驚乜
假膠 post 拉
4. 無可否認,TVB 既新聞係間唔中有少少偏頗

少少偏頗都講得出? 抵你地比人搞
下次唔係圍咁簡單
咪撚再踢爆啦
屌你老母
大家好,我是一名香港警察部員工,對於近兩年香港警察執法手法爭議,引發熱烈討論如對付香港警察,我有少少意見。

1. 首先利申,我唔認同執法手法。

2. 有人話,做警察就係共犯,有良知應該辭職。首先我想講一句唔好聽嘅,我哋都要生活,係好卑微,但呢個係事實,我唔會否認,好多同事屋企一家大細,真係唔可以話走就走。同時我哋都會諗,我哋堅守工作崗位,盡力執法,點解最尾我會被逼到生計無埋、飯都冇得食?點解唔係坐喺房入面嗰啲人去承受?

3. 有人建議搞前線警員、白衫、PPRB,我覺得大家要搞清楚敵人。敵人係警察部高層劉賜蕙和鄧炳強,藍衫、PPRB都沒有自主權,只是按指示辦事。至於白衫,防暴白衫都無自主權,只有速龍出名嘅最高層白衫先有較大自主權,但其實佢哋大多不敢逆高層意思。所以,最大黑手係劉賜蕙同鄧炳強!尤其是劉賜蕙,更是直接參與。
我地前線警員都係打份工 係無辜架

4. 無可否認,香港警察既執法係間唔中有少少偏頗,我唔贊成私了,我哋只負責執法,上到庭告d乜我地真係控制唔到,真正仆街嘅係坐喺冷氣房指指點點嘅人,希望大家可以諗深一層,無我地喺前線嘅堅持,香港警察一早已經變左公安,你地過去兩年抗爭嘅同時,我哋一樣內部抗爭緊,不篤灰不割蓆!

5. 真心希望,大家唔好搞出去執法嘅同事。行出去,畀大家鬧,返到去,再對住呢班老細,我哋真係好辛苦好大壓力,希望大家體諒。同埋希望大家唔好起底,真的。如果喺現場,你覺得我哋(或任何警員)有違反警察通例嘅行為,即管質疑,但希望大家真係唔好見到警察就圍。

6. 最後, 唔係我地前線係內部抗爭既話香港警察一早就染紅啦 希望大家唔好再屌我地 要屌就屌鄧炳強 我地都係人 你有權唔鍾意、唔理 但無權利去圍一個係工作崗位既人 又唔係古代 我一個打警察部既工 就要誅九族嗎?關屋企人咩事?公道d 好嗎
又要豆份糧
又自己出賣良心同道德
又要求人體諒
乜撚野事
唔洗驚 下面仲有好多真心
下?你地啲真相都會唔係真相啦
最後米比人剪走哂
真係真相 你又敢報出黎咩
係喎 下次加返
unun腳做住公務員屌下tvb記者
咁又半日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞