大家好,我是一名TVB無綫新聞部員工 希望咁多位連衞兵咪再搞我地前線記者

727 回覆
95 Like 3232 Dislike
你搞我地記者就係破壞新聞自由
同差佬去蘋果掃場一樣!
打工論 害撚死香港
熟口熟面post
上年已經睇過
邊份工無壓力
樓豬 唔會有人理你

你喺入面做就係共犯會叫你quit,你話quit 左冇錢點算,會話你就係貪份糧搞死香港。到真係quit 左冇錢,佢地會話關我撚事。

好唔好笑呢
咁藍衫狗都係蘑菇的
其實無搞你前線員工
前兩日有個人係個live嗌兩野、行過舉中指,你咪繼續做你既野、影你既野,又無block住你唔俾你拍

係你地d監製淆底 cut 直播
連燈真係多真心膠
點解王俊彥都係「打份工」
我地就唔可以「打份工」?
你講到你地因為經濟困難quit唔到
咁第時高層要你報黑警係香港英雄
你地會say no咩 咪係一句屋企等住我開飯囉 無辦法
你地咪又係部播音機

做人要識得取捨 你做得TVB/黑警
咪預左無人鐘意你 無曬社交 但有錢囉
有咩可能你又做黑社會既口舌 又諗住有正常社交
知唔知咩叫取捨
如果你有果種 我都係打份工既姐 點樣解要搞我既心態
咁唔鐘意你既人 咪當佢都係打份工囉 佢份工就係要搞你
原來CCTVB 新請既實習記者 鄭康煥 係深藍撐警
https://lih.kg/2211537
講個笑話比大家聽
CCTVB 作文部前線好「黃」
屌你啦,學下眾新聞同有線中國組啦。
你要養家,要打份工係明,但唔係講到自己咁偉大
肺炎點搵工
可唔可以specific d講下你地所謂ge內部抗爭即係做咗啲咩
真,明明係自己淆底
黑警亂拉亂打又係打工,緬甸軍人殺人放火又係打工

你有手有腳有自由,有選擇其他工作既權利
幾多後生為香港無左自由同前途
做狗就好好做狗,唔好覺得自己好委屈搏同情
回帶
即刻笑撚左!!!

又黎芝麻種強項扮弱者奶住黎乞!!!
搵食姐 係咁架啦
你究竟曲定直 起你底 你又有出post屌tvb 新聞部
咁王俊彥係唔係即係扮黃 即係佢未走個時無份內部抗爭?
cctvb人工咁低都唔走, 相信有關行業出面搵番咁上下人工唔難
呢頭話上頭叫做唔通唔做
轉個頭又扮偉大要講真相比睇cctvb嘅人知

直接啲認咗係幫控算啦
既然知道真正斷你衣食既係坐喺你隔離果兩件,你又做過D乜嘢來表達不滿?
支持前線
希望你地搵多D試當真拍片 想睇多D
你呢句番返同啲死黑警講啦屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞