台灣海軍士兵投稿報章意外洩漏可偵測殲-20戰機之最新型雷達 美方關切國防部長震怒懲處近百人

189 回覆
115 Like 4 Dislike
Whataboutism
坦白講老解現役兩百萬當佢得5%打得都成10萬
台仔?叫國軍跌少兩架機先啦 幾個用跌一次就含柒啦
館長都話真打守到一星期已經100分
哩句係反諷嚟
意思指台灣啲風景市容好肉酸
唔會

因為腥港都一堆廢老貪方便有閪插就手聚娜娜
有冇去到咁嚴重,平飛對尾翼都控制唔到?
佢仲號稱有3D vectoring thrust
雖然美國試完都冇用到
十分認同。你岩。
咁同我講台狗質素有問題有咩衝突?
Happy 伯屌完娜娜會影響到台狗質素?
同一個post 有兩個兒登仔用同一個方法駁我
係咪我認真左? 其實我唔應該花時間同垃圾兒登仔嘈。
我都係依家先知
雙引擎,飛得快,可以遠程反擊?
美國國防地理上有蹤深,戰略上都係攻擊為主,最近10年又有F35B,所以先冇鴨翼需要

但歐洲國家冇蹤深是旦一架su27系戰機航程都可以穿越全個國家。機場/highway 比人炸左幾忽,只要修一段仔,鴨翼戰機就可以拎黎升降。鴨翼個優點就係短場升降,即使雙引擎重型戰機一樣可以。
(台灣國防上係應該買EF系、JAS、F35B,不過政治原因逼住買F16都幾可惜)

J20點解整個爛鳩鴨翼就真係冇人知除非搏出口,賣比窮撚國家
冇咩民選政權會買貧鈾坦、貧鈾彈啦
唔驚比政治對手做咩
J20後面三角翼邊有尾翼
同埋佢機身長 翼面又相對細 齋用襟翼應該唔夠力平衡架機

F22個矢量引擎係做埋隱身同紅外優化 但推力會有損失
不過F119力大磚飛

J20個引擎擺位就做唔到俄佬果隻矢量引擎 可以擺動角度太有限
一係就大改個屎忽
條友知唔知貧鈾彈當年海灣戰爭搞到4分1美軍中左gulf war syndrome影響到今日
仲喺伊拉克同塞爾維亞搞到勁多人生畸胎同cancer
三條賓周
美軍到而家都仲用緊
貧鈾未搵到有替代品
鎢彈代到
不過美帝冇咁多
W
Au
Pb
買都買ef-2000唔開後燃有超音速巡航、飛得快過F15、F18,又有短場升降
4代機嘅天花板
鎢彈冇咗貧鈾個自銳效果
而且裝甲邊有咁多鎢合金
貧鈾裝甲到今日都好似未有被正面擊穿過
但貧鈾影響人體太大
=坐喺核廢料入面咁
想問下點解美國D機好似越黎越細架

俄佬同支共D機就咁大架?
台灣其實係玩唔起其他 F16 2000幾萬USD一架
結構同維修又簡單 又有link16協同美日澳作戰 唔係單機玩法
裝甲車用W alloy
Ammo 就用 DU

好合理 成本效益
睇完貧鈾彈wiki真心覺得好撚恐怖
半個化武嚟 好似橙劑咁
對敵人同自己人傷害好大
暫時得美軍實戰用過貧鈾彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞