老豆浪費廿年時間沉迷研究賭馬,但total輪左3萬

392 回覆
267 Like 36 Dislike
現在打算寫個賽馬程式,想搵個精於賽馬高手合作,有冇興趣?
留個tg
20年先輸3萬 你老豆研究係有d成果嫁啦
孝順仔
第二十年你就定佢既成就,如果佢係第21年先贏大錢呢?
睹廿年馬輸3萬你真係信起碼30萬啦
比咗咁多時間養你 連個輸字都唔識寫
樓主讀左16年書 輸左幾多錢

你以為研究緊D野係岩
誰不知其實係負碌為主
輸3萬係點計出嚟?我覺得我老豆從來冇計過自己輸左幾多
有時候研究一樣東西成功與否唔一定要用錢黎衝量
問題係令尊研究到d乜嘢出黎先?
如果冇既話就即係方法錯左了...
或者我舉個例 睇下有冇幫助?
除左潘,雷。又或者陳嘉熙,蝗俊,黃皓楠,黎水榮,巫顯東...以上太強勢或者太弱勢既騎師外。其餘全部騎師都唔會係我用黎做投注既指標。
反而我會更著重馬既本身...
又或者,快活谷1000,沙田泥地,季尾新馬賽,呢d易捉路既場合。唔知道令尊又會唔會有咩自己既睇法。
三萬已經好抵玩了
廿年淨係輸三萬算係有成就
你估賽馬會真係開善堂咩
期望值低過成本既野 永遠長玩必輸
大把人買game買模型都唔止呢個數
話唔定佢過兩年贏一條8串1變富爸爸你要跪低道歉
連香港賠率點計都未知係度扮專家
如果呢20年佢係開心嘅 冇影響到我家庭 自己身體健康
3萬蚊真係抵到爛

好多人沉迷賭馬 兩年唔使 30萬都可以唔見 日日家嘈屋閉
妻離子散
用4年時間讀個精算學位好過啦,又學識馬會背後點計數,仲賺多個學位
計落
一個月125蚊
打機買game都唔止依個數啦
做埋excel
唔知睇過咩財富ig post講過
對好多人來講,
20年經驗=20年重複做同一樣嘢,
唔好期望佢地每一年都有進步,
亦都要避免自己成為咁樣既人
同一個賠率都可以第一可以包尾
有咩好研究
學子華神話齋:每個人都應該發展自己嘅潛能,但當你發現你嘅潛能係搵唔到錢嘅時候,咁究竟你係發展緊你嘅潛能,定係發展緊你嘅無能呢?
賭馬太多不穩定因素就算知隻馬今場係去既都可能會比其他野影響到蠃唔到
為返一個月都係輸百幾蚊
一件好唔穩定既事
而且足夠多變化既話
係唔可能推論出每次一樣既答案
只會得出相對大機會既答案
但開盤既人亦會去計算
點樣減低呢啲
可以計算既答案所得黎既值博率

換言之係一個勝率VS倍率既矛盾
可以搵到高勝率,但一輸就輸幾注既方法
可以搵到勝率唔高,但嬴就嬴好多既方法

重點始終都係最後結果有隨機性
可以話研究只可以幫助你決定策略
最後都係要睇運

利申:未必啱,只係個人睇法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞