老豆浪費廿年時間沉迷研究賭馬,但total輪左3萬

392 回覆
267 Like 36 Dislike
係咪浪費只有佢自己知同埋睇佢點諗。好似個希臘神話要推石上山咁。即使途奴無功都可以係幸福既。
廿年 先輸3萬, 姐係有輸有贏 最起碼做到55波
又唔係廿年一直輸輸到3萬

應該真係似你咁講, 係有D心得既
係輸在樓豬係佢輸果刻留意到輸3萬
不如樓主俾啲錢老豆讀個統計學課程
等佢有能力refine 佢個 model
話唔定之後就真係贏到錢返嚟
你老豆有啲天份
依個POST大把人屌7你 你都未必肯認錯 未必肯反思啦
咁樣諗姐,我都無係佢面前講d嘜野
賭馬抽15%水
如果你老豆廿年來賭多過廿萬而輸得少過三萬
眼光都算唔錯啦
仲賺左咁多年娛樂
賭仔嘅榜樣
見佢一注都百幾,咁應該過廿萬
人地玩咩關你咩事姐 搞咁耐先用3萬蚊 仲想點
股票比心機就贏架? 咪又係睇運氣 你估真係咁多股神 個個都係菲比斯啊? 輸到損手爛腳嗰啲冇話你聽姐
到時輸到傾家蕩產你仲驚
佢係咪信古天樂講
跑馬只係一門統計學
其實跑馬只係一門純計學
我一路係睇緊邊隻馬唔得
我自己係咁
冇問過佢咩方法喇

但都係類似睇馬既狀態能力再對翻賠率值唔值博之類
雖然咁樣講都係結果論(廿年輸三萬 相信一般人有收入既人都覺得係可以接受)
主觀黎講 我覺得佢 都可以叫做有「上進心」

賭博本身無問題 雖然話就話係投機 其實好多人買股票都只係一種可以有機會拎返本既賭馬仔/賭波啫 重點係心機、理性 其他所有方法都只係工具 不過我地就慣左結果論英雄

沉迷賭博又因為咁而產生其他社交/家庭問題 例如 會傷害老婆仔女,輸錢搵人出氣,贏錢過度意氣風發,借錢賭(借錢賭都有商榷餘地同結果論),過度地信神信佛,除左賭馬咩都唔識講(呢個都有商榷餘地) etc 先係問題

同時以上既問題唔一定係賭徒先有 所以講到尾 都係結果論
愛因斯坦都話自己唔得
你都幾撚純品
係既話經濟學數學老師都發左達啦小朋友
個市牛到不得了個陣一樣有人可以輸
有錢買樓一樣可以俾負資產
你真係睇得起你個老豆
啱既
如果佢唔係咁努力研究嘅話應該會輸3,000,000
我一隻股票上落一日都唔止30萬啦....
你老豆先玩20年用果3萬蚊, 抵到笑啦!!
Excel專家
抵玩啦,咁多年先三萬
事實上佢人生做過三次買樓買股既投資都係賺既。

第一,佢自己起丁屋。
第二,佢幫我換地起丁屋。
第三,當年買媒氣股揸實股。
賭廿年輸三萬,世伯係合格賭徒了,叫控制到。
供唔起
咁你咁樣講先既我咪會覺得佢或者真係得囉
一隻靚d既雀都唔止三萬而且仲好嘈
但三次都係順勢而成煮到埋黎就食
咁運氣成份重啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞