老豆浪費廿年時間沉迷研究賭馬,但total輪左3萬

392 回覆
267 Like 36 Dislike
入場睇先有機會嬴馬會
咁佢退休前份糧都有6皮既
消閒娛樂都下下求回報 不如叫佢去返工
我依家去緊行山
好多人去冒險樂園玩都係差不多

20年用3萬真係好平,又唔係大賭
20年輸3萬 基本上平手 好過好多人

而且好大機會係因為
馬會個賠率食水深 (睇賭波就知)
個贏錢期望值低過理論值好多

如果開放賭權 比bet 365之類入來
可能你老豆 贏緊幾萬
連登大把後生仔抽手機蛋都唔止三萬啦
唔掂叔
如果你老豆用廿年時間沉迷研究釣魚呢?
廿年買餌,魚杆配件車錢,加埋可能都唔只三萬。
次次都係釣左啲垃圾魚,次次放生,咁係唔係都浪費左廿年去釣魚?
唔係掛?難得你老豆有興趣有寄托,成本又唔係大,一星期哦少你兩日,算係咁啦
佢都有講過,但剩係識賭香港馬,冇計
咁其實研究啲馬究竟跑唔跑得好啲定真係睇倍率?
但倍率係人set出嚟
賭馬點解唔賭日本馬?起碼少好多做馬
樓主老豆只可以講係資質問題/無人教
唔得就係唔得
但件事係正面既 起碼肯去搵原因求真相
好過好多人不求甚解
三萬都玩個興趣又可以
有一輪其實佢想學揸遊艇

玩兩玩又唔學了

如果學左,起碼有機會周圍兜下風
跑馬賠率唔係人set 出黎,你睇下開跑前一日接受投注嗰一刻個賠率,再試下即刻買十蚊落去個賠率會即刻俾你打落去。
佢地係電腦計算睇個彩池有幾錢,隻馬落注% 有幾多而計出個賠率
3萬玩廿年抵啦
手機game課金都唔止
咁諗又係既

好過周圍依依哦哦
廿年先輸3萬ok啦
咪當娛樂洗費囉
呢兩個美股d人都唔止輸3萬啦
花廿年研究一樣人為操作咁強既野,好撚on9
即唔駛 未來屎忽痕 走去研究
其實人生在世好多時結果都唔重要,過程開心就夠
用20年賭馬但只係輸左3萬,都抵啦,每年都係蝕1500蚊當娛樂

但賭馬有時真係好講運氣,始終隻馬有能力,唔代表當時形勢一定贏
等同我自己間中都有買,但贏得最多錢既一兩次,一次係鳩買、一次係上網跟人買,好諷刺
消閒娛樂咁就咪撚用錢啦 場場睇齋tip咪得囉
佢而家用錢去賭就係求有回報有錢贏啦
你問d賭仔佢地唔係求贏錢?????
講真玩左20年咪當娛樂
好過買股票輸幾十萬
買架車玩下都幾萬蚊
輸3萬玩足20年算抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞