新加坡前外交重臣: Biden對「中共」政策犯錯, 跟Trump一樣錯

143 回覆
10 Like 190 Dislike
文章作者係Kishore Mahbubani,曾任新加坡常駐聯合國代表、聯合國安全理事會主席,目前任職新加坡國立大學李光耀公共政策學院院長。

Kishore Mahbubani:
- 現在, Biden延續採用Trump的「中共」政策, 係犯下戰略錯誤.
- Biden應該公開否定Trump的「中共」政策.
- Biden應該暫停跟「中共」競爭.

https://twitter.com/JChengWSJ/status/1379969996005249025
新加坡權貴.
亦證明老共開始急, 搵人出口術.
唔好激慺中共?
新加坡權貴思維
Monkey
希望李氏獨裁早日玩完
前排法國「記者」單嘢先柒完
咁快又出手
搵人扮記者
No country has improved its people’s wellbeing as much as China. In terms of human development, the past 40 years have been the best four decades in 4,000 years of Chinese history.

睇到呢度已經唔洗睇落去
過去4000年清朝之前中國gdp 都唔知世界第一左幾耐 過去40年點會係最好,同自己比?過去40年有電視有雪櫃有iphone 有醫保所以比過去4000年既中國好?
條友幫老共含到雪雪聲
講到咁好點解新加坡唔回歸中共 邀請解放軍駐軍
比文化既話,近70年係4000年黎最差
敗登: 你再嘈就打鳩你
依班仆街同民建聯邏輯差唔多, 唔好搞到佢地搵食!
Monkey
Errrr...我哋都要賺美國水....
文革
成篇野冇論證過程
就睇以上呢點已經知站唔住腳

仲話中國控制到疫情bla bla bla
日本南韓台灣澳紐全撚部到控制到
死坡佬就spin 去因為咁唔應該同中國鬥
日本台灣澳洲都比中國夾,咪又係控制到
根本就唔係只係國家體制問題,係民族性問題較大
北韓夠控制得好,美國唔應該同北韓鬥?
以前比十舊屎你食
而家比你食五舊已經improve左一倍
你慌唔會咩
過多幾年支那有毛有翼肯定以商迫政迫啲國家趕走美軍
日韓新三大基地肯定第一目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞