其實連衞兵係咪鬥黃上腦 cctvb個記者都係打份工姐 搞人做乜嘢

30 回覆
33 Like 10 Dislike
有冇人知呢班係王俊彥跳船個陣係咁用「打份工」黎幫手開脫既on9雙重標準垃圾去曬邊?
係咪縮返曬入佢地老母個閪度

唔知邊個係王俊彥可以睇一睇我呢個po先
前cctvb 讀稿機 831太子當晚有份直播
留意返 直播姐係冇 後製剪頭剪尾/ 跟稿讀
全部都係佢當下見到乜就講乜

(有片)CCTVB 辭左職個王俊彥831太子有份直播 當時話只係見到班速龍揮舞警棍
https://lih.kg/2462154

1. Cctvb前線無實權論
二戰納粹集中營個班軍官都冇「實權」
因為滅絕猶太人order 由希特拉 > 希姆萊直接落去
如果cctvb 班走狗諗住用呢套「無權論」黎平反
最無辜就一定係振美
再者 落order 條友係仆街 =/= 執行條友係好人
「迫」 係一件事 你亦有你既權利去將槍口抬高5cm

2. 典型偷換概念 + 無限延伸
用大氣電波日日維穩抹黑
換返二戰同戈培爾根本冇分別

指正佢呢種邏輯錯誤就上綱上線屌返轉頭唔屌人坐黨鐵

佢依家係咪林鄭阿連衛兵?
你就梗係接受唔到啦
你當人地係林鄭
又係果d咩平凡之惡論支持者啦
岩阿佢同罪阿ma
喂你快d每日去黨鐵門口批鬥埋搭黨鐵果班殺人犯啦
佢地同罪架
唔好放過佢地
仲有班貼左安心出行既黃店
佢地有良心就應該執左佢
依家佢地協助收集個人資料去逼害香港人
唔係接受到阿?

3. 屌cctvb 點解唔屌考新聞主任個班
講到口都臭撚埋
因為cctvb離職個班係考popo囉

曾經 當我前年見到cctvb班賤種又扮慘既時侯
連FB 班友都一面倒叫佢地有份同流合污既咪再扮可憐
估唔到2年唔洗已經變返「打份工」
重要比呢班智障屌返「鬥黃」

又嚟
純粹見班撚樣雙重標準我先回
on99 唔通黑驚831 打完人之後跳翻出黎又要當佢白驚

做得中共走狗 黑驚黑記 唔好諗坐走得甩
如果條友一個轉身入正苦/黨媒 咁呢班人點算
CCTVB沒有一個是MUSHROOM的
叛徒
林奠都係打份工姐
寫錯 走狗
咪潛水囉
有曬片都可以繼續死撐
呢班友跟本係為撐而撐
跟住佢地就會死撐林鄭 點同 cctvb
係無時問理佢 我無視前tvb 前主播或記者(除非有投名狀)
如果班賤種自己靜靜雞躝其實我唔會jer
除非好似吳暻儁咁去做政助

最難頂係呢堆讀稿機係19年下半年日日抹黑
過左成年半先跳船 打段煽情文就撇清所有關係
仲要成班智障吹奏佢地「良心記者」先難頂

有線一個被炒 成組拉隊走真係天真到
做人做狗都係自己揀
人工又要,光環又要
班深黃傻粉答撚到咩,所有佢哋個腦處理唔到嘅嘢都係block架啦
樓主係世柒認證五毛block得!
其實我覺得班友係知
只不過佢地更多係屬於個人喜好 > 客觀分析

例如佢哋個腦一直cctvb 全台好「黃」 得袁花係pk
然後當cctvb 打文扮可憐佢地就會信
甚至幫手腦補埋佢哋「內部抗爭」

當有人貼返班走狗實際做過乜而又駁唔到就會屌你「鬥黃」
係咁架啦 討論區講野唔通要負責任呀
奧斯威辛集中營啲人都係
講係一件事
有大量on9信先係問題

戈培爾如果冇自殺咪一樣要上紐倫堡審判
發明“鬥黃”嗰條友真係精
呢兩個字真係無視任何邏輯咩情況都用得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞