14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
如果好似韓國咁真係當電競為一種軟實力去搞就唔同,但香港基本上政府搞嘅野全部都係利益輸送順便呃下啲on9仔入行,同大灣區仲有講咗N年嘅創新一撚樣
咁你都幾間中下
Kawiwing unified已經打過兩年world 2019 2020
AmazingJ 2015入EDG 2016去world 退伇之前去RNG 係LPL都算出名
佢使左屋企好L多錢,又搵唔到食,佢班fd係背後笑9佢
女做電競仲可以賣下廣告, 開 live
再唔係做電子雞
收入可觀
男人做電競真係等收皮
哭啊 又在吸奶
到底吸爽沒
講咁多冇用 做唔倒tirst tier選手既話都係乖乖地讀書
哎呀,好叻呀,咁都俾你講中
唔同生態黎 dota2同csgo係無固定聯賽靠獎金搵食 lol有四大聯賽靠contract出糧搵食
記得早幾年有單香港隊打到去世界賽都要自己貼錢坐飛機
其實應該老母應該出錢搵個大師考官
單挑中路打撚爆佢
再同佢講無天份
收佢皮
真 一早俾人邀左去做 訓練生
邊個搵到食嘅行業唔係咁只係電競一失敗就無得返轉頭
14放棄讀書, 畀盡佢中六畢業就專心打比賽
到24歲唔掂先重新讀返書, 條路拖長哂黎行, 仲未必行到順利畢業
大家都係坦白講出依個影響一生既風險, 你要行實畀你行
依個係一個好現實既問題, 而唔係老唔老屎忽
你地搞錯晒啦,人地本職係兒子,副業先搞電莖
我要做faker (銅5)
單挑? 咁要搵76 toyz
果8億好有潛力分佔果900億市場
港仔下路既表現係呢個垃圾賽區黎講真係唔錯

希望佢地走得出pcs啦
其實做乜9都係 只要你放棄讀書 之後又要讀返書
當年我都係咁諗,中3輟學打左6年機
而家終於醒覺了,我出生喺一個錯既國家,唔會有前途
如果我韓國出世就係faker了
利申:如果faker黎台服同我單中,我有信心單殺佢秀一波
24先到返U已經好撚大鑊...

24後唔再係青少年身份,僱主亦唔會比咁多機會。
我仲以為第一係csgo dota2 好多人玩架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞