14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
搵班前專業級贏少少或差少少輸比佢

然後廿萬一個一年學費
去到真係訓練嘅時候,半日練同一個角,要背戰術背傷害血量,俾你屌打到白金仔都未必搵到食
邊隻game會一上手就易,個個第一次玩minecraft一到夜晚都會俾苦力怕炸死架啦
點止練一隻打到職業就講英雄池 唔係一個counter pick / ban 就收皮 而且唔同meta又唔同英op 打上路又有時要做工具人
正常一個合格嘅職業選手 鑽一以下嘅路人都要屌打啦
肥豬收入唔差雖然無丁特咁多到買波子 但佢直播有睇平均一個月有6皮 應該都算唔憂
就係半日要練同一隻,練到隻隻都熟
畢業即失業仲欠好多學債
十四歲幫佢發掘下學業上嘅樂趣好過啦,俾我揀每日專心學嘢學十個鐘定專心打機十個鐘,我一定揀前者
支持呀
反正你既人生過得好定差都唔關我事
電競即係點?一定要玩lol?
我鐘意玩angry bird讀唔讀得電競
無撚有錯
韓國講緊廿年前已經一堆人做職業電競(WCG), 先有依加個盛況

香港個行頭咁撚樣,同去開發火星有咩分別
「領頭羊」仲係鍾培生呢啲垃圾富二代

諗下以前starcraft 睇開個yellow 原來都已經三十幾,拍完綜藝the genius 又轉咗行打online poker
撐警5毛狗躝啦

5毛 遠阪凜#3020 手持至少6個連登帳號,請admin跟進
https://lih.kg/1291657
想問吓如有將來lol被另一個game取代,咁班職業選手咪要從頭再學過?
搏盡無悔
咁就水到個老母俾自己攞正牌打機
電競訓練學院?
即係濕9網吧囉
佢老母先醒目,真係無料實頂唔順真係專業訓練,打機打到返工咁又無錢收,就會想認真讀返書,14歲當佢訓練一年一年仲有兩年準備DSE
真係有料仲好,唔驚無錢
香港個隊HKA輸到根本冇發過圍
佢個鑽4 bo 打左差唔多成個月

舊年佢都仲有玩台服 個正身acc係菁英分段狂輸保唔住 不過都好難講既 台服咁多演員
而家先知火狗仲未摺
成家都咁撚蠢冇得救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞