14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
不過ghost真係係DWG先勁 單飛估計carry唔到
老實講其實睇得出巴打你係支持有料既話比佢追夢,但我想問下,如果佢14歲台服鑽石,16歲打上韓服菁英,咁我地14歲果陣應唔應該支持佢?
打電競同打機係2個世界喎
選角出裝同團戰戰術訓練唔講
食兵穩定係基本,

訓練生仲要冇錢
如果比我揀 我寧願要ruler teddy 同T1果個新AD
前兩者入DWG估計一樣做到ghost 依家做嘅嘢
後者 有carry 嘅能力
佢真係打到上韓服菁英就菜餘打都打到啦
一路讀書一路打唔得咩 同埋咩電競學院就收皮先 個院長都唔知有冇白金
ruler仲carry啦
我意思係佢地三個都可以一個人carry
但ruler同teddy 可以做到ghost依家個role
但T1另一個新ad 未必可以
咁講法姐係人地外國人先應該讀足球學校,香港人就唔應該,反正都係出垃圾?

其實根源係成個體系成唔成熟,香港啲電莖學校可能真係垃圾,但唔代表佢唔應該追夢掛?追夢要既係咩方法都要試,經歷過早兩年應該大家都識先係架,佢做柒左既,可以比建議,相信比直接屌佢咪撚再追夢有用得多
「呢班撚樣多數擺明想打機唔想返學返工先講要電莖啦」

「呢班撚樣多數擺明想賺美國佬錢唔想返學返工先講要遊行罷課啦」

同啲廢老一鳩樣 又係自己覺得佢哋係點點點

btw 點樣分生產力 人哋韓國電競帶咗咁多gdp又係無生產力 咁藝術嗰啲係咪又叫無生產力?
搵黎搵去都見唔到價錢
電競學校啲人咩人嚟先得嫁 台服菁英都唔知有冇
足球籃球係最少可以跟港隊練波呀
你話跟到u記 kaiwing練我就話支持姐
隔離post有個話用支持跳樓 比喻 支持人玩電競Tim
係咪代表如果佢全職打先打到上菁英都係垃圾? 業餘打上去當然係犀鳩利,但唔代表全職打上去就冇資格做選手掛 咩垃圾學校果到前到答左,就快講到我以為自己收左錢幫條𡃁仔做打手
多咗Khan 之後今年DWG冇上年咁好睇
有目標肯溝通係一件好事黎既
屌呢班人真係好好笑
成為了自己當初討厭的廢老 果然係回力鏢
咁後生玩幾年有乜所謂
係香港九成九做運動員同電競都係乞食 一樣有人做
唔通真係成世人 淨係讀書 考專科
然後捱到老供一層樓先叫好咩
發下夢 追下夢 幾好吖

聽都未撚聽過 次級聯賽都未必係
業餘打同全職打除咗多個時間個分別係邊
就算多咗時間 個天份上限到頂咪一樣卡牌
你係上到菁英嘅 最多咪遲幾個星期先上到
睇唔明全職個必要係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞