14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
impact ssumday 咪又係打機揸綠卡
你以為外國同香港一樣咩
人哋對技能嘅定義多元好多
不過有料先去到
14歲讀番書 中3學歷 讀乜撚野U
讀毅進都唔收啦
中3讀過 讀3年再+4年U當佢考到dse
24+7 31歲ugrad 邊個請你呀
唔否認有人成功但係咪佢就唯一一個先ching
見到自己用「廢青」呢個term有冇笑出嚟
同嗰啲日日喺公園笑鳩後生去創業嗰啲廢老有咩分別
佢係子彈打死晒果批
已經冇全盛時期咁賺錢啦
Impact打到自己係韓國起間大廈定樓叫impact
你用咩資料睇出依個結論?
外國足球學校出左好撚多球星喎
以我所知全世界LOL電競學校都未試過出一位選手
全部都係路人打上去
兩個世界冠軍
一個職業選手喎
連登仔啲口吻真係愈嚟愈老seafood
搵錢至上
追夢=垃圾
少壯不努力,老大當記者
叻, 博唔到
好鐘意呢啲回覆,比我知道黎緊香港廢老界仲有希望,舊時中國支那人既基因長存,以前啲手藝野又係比啲古支那人統稱做奇技淫巧,好在我地連登後代都唔輸蝕
呢啲細路諗嘢都唔長遠嘅,佢老母又係嘅,做咗咁多年人係咪白過㗎?!諗下10年之後個世界係點都知呢行已經夕陽緊啦,仲話打LOL喎,我就真係lol喇.
創業點會笑 有自己生意
呢班撚樣多數擺明想打機唔想返學返工先講要電莖啦
唔係廢係咩 電莖零生產力
過多幾年佢會後悔
台灣人有講點招人打職業
https://www.youtube.com/watch?v=DGwFH-U-5KI
玩兩年失敗,去daddy公司做實習
而家細蚊仔覺得讀書冇用架 要做youtuber or kol 同埋炒股
有人想買, 無人想賣(暫時) = 貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞