14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
追晒咁多post發現連登仔果然先係傳統封建最忠實擁躉,果啲萬般皆下品 唯有讀書高既臭味隔住mon 都聞到。

先唔好講篇新聞其實重點係點樣14歲就可以解釋同勸說到家人比佢追夢,就算成件事換做畫家,考古咪又係又要連登仔笑,但14歲既兒登仔比屋企人噪果陣叻盡咪又係上兒登開post圍爐。

如果一個14歲既小朋友可以諗盡咁多方法去氹掂屋企人,呢份情商,呢份轉數我睇唔到佢出到社會會差得去邊,那怕係做老千都好搵過你班兒登仔啦

講到尾就係唔抵得,如果你地當日有勇氣追夢,今日連登就唔會咁多人了
女人直播關廣東話事咩
排名幾?
冇菁英就返去瞓
24歲先讀返書
咁呢啲職業夢要嘅唔係時間同培訓
係赤裸裸嘅天份
你如果一個銀牌仔講電競夢咪浪費自己時間
如果佢韓服菁英咁幾年時間試吓都冇咩所謂
但係台服鑽石白金嗰啲就算啦
電競專業訓練依d一早就有啦
邊洗等到vr時代
你睇韓國果套體系
由培訓選手 教練 周邊人才
(好似賽評 比賽工作人員 遊戲分析師
全部專業化哂
成日笑J支那 但韓國之下依方面人才培訓做得最好就係佢地
香港明明得天獨厚
又多人打機網絡環境又好又係咁多強勢電競地區係隔離 但就無人肯搞
搞果d又唔識做 以為組隊就等於發展
根本得閒搞下中韓台(日都開始發展)邀請賽都好有得做
做直播賺到笑
https://www.op.gg/summoner/userName=EatDIE%20EATdie

Kaiwing菁英嚟㗎
如果得鑽石點會係台港澳第一輔助
買左電競椅未先?電競椅都未買想做電競師?
點會搵得少話fg ig啲kol一單post都袋幾千
一個咁多view嘅直播同youtuber議價能力點會低過ig啲姐仔
班運動員係一班身體健康,比一般人精神強壯既人,可以做好多野,電勁個班可能行樓梯都索氣
有個會同仔女溝通又會去理解仔女嘅諗法嘅老母真係世間少有,不過電莖就真係算鳩數啦
咪係 有實力嘅話洗撚入大學讀醫
考完dse直接出黎開診所啦
比錢去浪費時間
sor睇錯佢分身
應該係一班成身傷,要長期睇醫生既人

現代所有競技運動都係用健康換表現
其實無乜問題 14歲仲細 比幾年時間佢睇下自己咩料
真係做到top個堆人咪完夢 發覺真係唔得既話都仲細
追夢緊係襯年輕架啦
打爐石囉唔考反應
加油 社會總要有分層

唔講支那個班搞到要街頭賣藝

外國有唔小都下半生係傷痛渡過
爐石咪一樣要肝ranking或者啲歐美小比賽儲分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞