14歳子耐心講解 母終支持電競夢想路

534 回覆
275 Like 61 Dislike
遊戲開發係game program...大學野,做電莖有邊個開發到game... 設計又係專業野,做Set design 外國揾大把錢,原因係無幾多designer真心有本事做。

如果佢玩兩年電莖,之後入左去大學學就真。但要入到。
打機做唔到最top 果班 大個左都係收皮
根本職業打機果d 當打時間好短
因為人大左 反應會開始慢
邊撚個做嘅marketing
個網雜亂到
所以電莖訓練學院多數都係叫人唔好入行 屌醒班細路仔努力讀書
佢意思係電莖有可能食多d大餅未來。
下次溝女同條女講:
李嘉誠身家 337 億美元,而我身家 $3370 美元,只有誠哥身家 0.0000001%,可見我成為首富嘅潛力甚大
轉game囉 某程度上有d電競技術係transferable
大把選手 wow>hearthstone
hots>lol
cs1.6>css>csgo
csgo>valorant
Google陳朗陶都搵唔到之後點
屌你老味 14歲係勁神早俾人發掘左去青訓/校隊
洗撚入咩電莖學院咩on99
留返D錢打飛機好過
correlation 大家都明, 但佢咁樣表達係錯撚哂
上面d留言都痴線

打波好多人爭 唔好試
唱歌唔夠外國嚟 唔好試
演戲唔夠荷里活嚟 唔好試
通通都唔好試 做返文員最穩陣
都係睇錢姐,有收入,老母緊係支持
平時聽得多連登仔屌柒女人現實同貪錢
睇完哩個post即刻覺得港女都唔算好現實啫
打機梗係冇想像中容易啦 咁易仲駛要課金咩
玩下tiktok 除下衫view數高過faker啦。做代言人揾多小小都仲ok.但人地有世界冠軍。睇下台灣隻肥豬就知,只係叫揾到下食。收入分分鐘比FG 差。肥豬都係世界冠軍🏆
個啊媽去了解清楚先啦
如果台伏連大師都無
不如收皮算乖乖地讀書算啦
呢啲野好講天份
唔通個仔得個米5話要打NBA
你要支持佢咩
教佢面對現實好過啦
爆旋陀螺真係有mechanic喺入面
極端言論先係連登主流
Cs go 有比賽咩
要人支持你玩LOL
去咩學院之前呀
起碼都自己排到上大師先啦係咪
狗屎垃圾都以為自己做到pro player
人會老嫁嘛清,以前啲世界冠軍好多都退哂役啦
你望下英式桌球女一吳安儀
打撚到世界級都係無乜聲音, 唔係佢老豆有返少少本錢一早的去讀書打工
社會現實逼香港成年人咁樣諗野
咁應該收咗檔
電競不如如台打機分分鐘仲賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞