[有圖慎入]洛杉磯開咗間賣點心既酒樓

665 回覆
44 Like 464 Dislike
點心真係正嘢嚟 可惜香港越整越差, 工場化
鳳嗚唔撚係廣州腸粉,兩隻唔同
美國係美食文化壓碎機黎
住得耐麻木哂就唔會掛架喇
你睇下#11
其實美國D fried rice咪即係揚州炒飯走肉
如果係panda應該有brown rice
睇wiki話係Vancouver日本人發明
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%8A%A0%E5%B7%9E%E5%8D%B7

費城卷係咪特別在正方形? 香港都有芝士三文魚卷
美式中餐廳 好似生粉唔使錢咁落法好難食呀媽咪
呢個真 不過冇其他食食熊貓真心唔錯
起碼都有啖飯落肚同唔使食漢堡
同埋佢一定唔係支那人開

利申:食開angus beef 同佢哋嘅honey walnut shrimp
係蛋炒飯呀嘛?
其實要做得好食都唔易
呢間好撚好食喔
可以去supermarket買西芹同garlic powder炒
咩料咁多人未見過廣式腸粉?
鳳鳴(黃)都係賣緊呢類

港式、廣式、潮式3隻完全唔同樣
你覺得唔岩口味/ 唔食支那野係一件事
人地個樣係咁唔係做黎呃鬼佬

利申以事論事,廣式同潮式都好食過港式

點心係我最愛
而家去嗰間個老細係以前陸羽嘅大廚
佢啲味真係同細個食啲味一模一樣
咁我無去過歐洲咪講美國係點
我個講法又無exclude到歐洲人點睇
都係既 係而家第三次lockdown先重新有feel掛住香港
記得去多倫多第二年係香港返加拿大果晚係張床到想喊
頭先無睇,依家睇左咪就係剷衰左補多嘢
都係嗰句,街邊貨仔唔介意啦,你話真係打晒風就話唔得啫
佢衰既程度咪就係好似街邊檔呀姐唔小心夾穿左粉果皮咁,唔通屌個呀姐咩
去美國的第一日去左間fusion食, 叫左碟ho fun...
之前成公司都係外國人 但一齊去飲茶都無人敢食
過多十年, 唔知仲有無同樣嘅質素
Panda express 撚 orange chicken 勁撚好食

反而白鬼好中意食chop suey真係狗也不屌
咁應該最尾去左美國啦
過一排學下,食外賣食到身體差哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞