[有圖慎入]洛杉磯開咗間賣點心既酒樓

665 回覆
44 Like 464 Dislike
其實加洲卷都幾好食, 百搭沙律醬溝飯. 仲有咩好味美式日本菜? 參考下睇下自己整唔整到嚟食.

見過越南鋪個款勁唔開胃, 整nigiri, 分分鐘食物中毒
正常,美國就是食垃圾
Acadia 排隊排死
美國真係食屎
d野極難食
我諗起鬼佬叫餸一人一條蒸魚的故事
叫鬼佬中餐竟然唔係自動連飯
踩香港腸粉垃圾/皮厚既人
平時係咪食開包點先生或者稻香?
牛皮燈籠講極唔明,港式係捲住啲料,見到料就叫飛出黎
依隻根本就無“捲住”/“包住”依個concept,見到料係好合理
正如腿蛋治你見到蛋喺面就話屌啫,蝦多士見到隻蝦唔通引話隻蝦飛左出黎?
都冇咩所謂啦 Toronto住耐左都會掛住香港
雞胸都好多變化架, 我都係大部份時間整雞胸
可以揀白飯, fried rice, noodles
人地食法根本唔係包住,而係蒸完鏟埋一堆,唔存在爆出黎嘅問題
呢間好似係廣州嘅腸粉界澳牛
淨係會白洽/煎
你就唔撚明
咩叫飛出黎呀
啲料係要痴住啲腸粉嫁。分開晒已經fail啦。
有啦
廣式
咩美國
好多歐洲中式快餐都係
新一輩反而少
正宗中餐館同飲茶係五十零歲多
後生就通常係abc陪屋企人飲
新一輩外國人同abc就鍾意去新式啲同fusion嘅中餐
我自己就鍾意茶餐廳同酒樓
次次去都有格格不入嘅feel 不過好食就得
連飯嗰啲係快餐
茶餐廳同酒樓都係分開叫
好多年前就聽過佢大名 都係廣州食過幾次
除左個腸粉好食,其他粥品都好普通

不過係美國可能變左美食而且要加倍份量先夠鬼佬食

廣州腸粉
香港都有得食

樓上班人話鬼佬唔識亞洲嘢食嗰班一定冇出過國
SGV係洛杉磯嘅唐人街
唐餐正宗過香港多多聲份量又大
下, 係有正宗的唐餐, 但係我無乜見過鬼佬食, 就算有鬼佬好多都係拖住個asian女人黎食

過最經典外國人一家五口
呀爸呀媽食得好開心
三個仔(都十幾廿歲幾大個)食到死老豆咁款
再望吓張枱
原來呀爸呀媽happy share
啲仔一人一碟宮保雞丁筆黎食 (無飯)
我地坐隔離枱笑到pk

不過而家大城市啲中餐普及咗好多㗎啦
飲茶都好多鬼佬食鳳爪

btw 錯字
除左太多豉油feel到食完會爆腎外基本上都唔覺有咩問題
皮薄多餡夠厚唔好咩,香港好撚多整到成寸厚皮餡又少先唔好食
樓主on9 呢啲先係正野
見識少 未撚食過 就屌左先
佢啲料咪痴住囉,唯一無痴住就係片冬菇
明顯就係剷漏左,再剷返上黎俾埋客啦,定係你寧願掉左佢
幾蚊嘢街邊貨仔你唔係想有擺碟呀嘛
加州卷好似真係日本人發明
如果唔介意cheese的話費城卷都ok ge
至於其他ma...我叫親都係香港有得食果D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞