[有圖慎入]洛杉磯開咗間賣點心既酒樓

665 回覆
44 Like 464 Dislike
好心樓主上網search 下先衝出黎柒啦on9仔
其實腸粉有好多種廣州潮州都再有細分好多隻
香港食開嘅只係其中一種廣州腸粉
仲衰過即刻駁咀
布拉腸粉係咁
果個咪你
不如開返個連登移民台/連登海外台?
https://lih.kg/2479675

幫手推
不嬲皺皮腸係下欄外省民工食物,傳統廣東布拉太花工夫時間執靚,淨係落雞蛋已經笑咗
新香港人食開屎
講乜鳩
第一,腸粉係粤式,外乜省
第二,計傳係櫃桶先布拉後,你可以話布拉係改良版發揚光大,但就唔係話櫃桶係下欄,照你講法NY pizza係Naples改版,唔通Naples係下欄?根本就各有風味。

但落蛋傳唔傳統我就唔清楚,我都覺得有啲怪
以前就得,而家麻麻
樓主弱智
銀記可以話係天下第一間賣腸粉ge實體店
櫃桶係下位版,係無庸置疑
你係人類下位版,駁唔到
唔好咁話自己啦你我心痛
見你好可憐已經完全講唔出垃圾櫃桶腸粉有乜優點
NYC 間 okay wor
下欄外省民工<—唔該連住一齊睇,呢種冇技巧可言嘅腸粉本來就係俾外省嚟嘅下等人嘅食物,技術要求低亦適合不學無術嘅人模仿
正常一個街邊師傅都識布拉,何必特登賣一個賣相差的下欄菜?無非懶、求其嘅下流劣根性

當一件食品對師傅技巧、成品外觀同內餡嘅要求都有差距,差嘅嗰一樣點會唔係下欄?
新香港人同文革後支那人同種同源,品味低俗、不分好歹
等如川菜嘅麻辣燙,又一樣下欄扮上菜嘅例子
咪撚7啦
呢間唔係茶樓黎

銀記腸粉係賣粥同腸粉
自稱天下第一間賣腸粉ge鋪
自稱
我幾時話佢係茶樓?字都未睇清楚?
屌你真係唔撚識
字都唔識,慘
咪撚7 啦
腸粉係廣州傳入黎
你香港改良完
走去話人唔正宗?
劣幣驅逐良幣
原來香港咁多人接受食啲深水埗蛋腸粉
上面有條友係咁用閪吱的美食家當權威做咩撚

根本係一個誇張少少ge普通廚房佬
隨時廚都冇讀過講咩文化認知
廣式布拉腸好食喎 香港果d用櫃蒸既腸粉無一間做到 間間d粉皮都勁厚 當然覺得唔好食
權乜撚威,你同唔同意佢唔識講實質內容,淨係質疑呢個肥撚有用咩
賣相差、落蛋同其他餡不撚知所謂,製作冇技巧可言,唔駛受高等教育或者搵蔡瀾都噏得出啦

你食一樣野唔識用自己對眼同條脷?
新香港人係咪食嘢都要上bilibili睇視頻食評,評論跟黨走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞