[有圖慎入]洛杉磯開咗間賣點心既酒樓

665 回覆
44 Like 464 Dislike
自問都食過好多腸粉,最好食既都係呢隻廣東皺皮腸粉
香港好多係靚靚仔仔,但一係個漿唔掂,一係個鼓油唔掂
食腸粉唔洗好睇架細侄
咁繁體中文係咪中文
你以為香港人未見過打稻草人姐
事實係食過既人先覺得垃圾去踩
你係為左拗贏都唔係為件事,為駁而駁
你講拎粒絲苗用手捽下,你未講我都已經估到你,你自己睇返上去

粘米粉唔粘就係唔粘,河粉就係唔粘,你點講都無用,唔洗講咩廚房佬,我無睇但如果佢有講佢就錯,係咁多
你講你自己下話柒左死雞撐飯蓋
死撐話唔粘就唔粘
你肯定岩晒啦一句唔粘就完
似足林鄭囉話政改冇影響立法會佢話冇就冇
以你理解
架車上斜無力-咪上到囉,少少力唔係力?
牛丸唔彈-咪有反彈,少少彈唔係彈?
日式咖哩普遍唔辣-肯定有落辣椒,少少辣唔係辣?

同你話不投機,過主啦
又貴又唔好食,腸粉皮好厚
有次叫艇仔粥,得魚片碎砌返出黎都冇一片
柒到要咁死撐
少少力真係叫有力,正確講法係架車上斜唔夠力
冇力唔辣唔彈依d係用誇張手法咁去形容或比較緊件事,而唔係講佢地本身真係冇力冇辣唔彈
河粉同絲苗你有冇話唔夠粘
仲柒到話要分唔開先叫粘
唔係唔夠粘,係唔粘
石磨腸粉真係唔識欣賞,又唔滑食落怪怪
咁你一係用誇張手法去形容佢粘性唔夠
一係就柒撚左死撐否定緊佢唔粘
無誇張,唔粘就係唔粘,其他嘢唔會同你再討論,但曲解我意思我就要澄清
Ching Chong food taste like shit
柒到咁仲可以死撐
用你講果d例子黎秒殺你
你講既日式咖哩唔辣,但SHU>0都係有辣味,人食唔出唔代表佢唔辣
更何況河粉同絲苗既粘性係人可確實感受既範圍
嚴格黎講連水都有粘性系數
死撐得咁肉酸
未食過唔知
溶溶爛爛, 又要落餡, 但粉皮又承唔住d餡料
再加咁撚多豉油同粉漿溶為一體, 入口同濃痰嘅口感一樣
咪講左你包拗頸,中晒
你咪包拗頸柒左唔認死雞撐飯蓋果個
從嚴謹科學角度去解你又錯
從誇張手法去講你又唔認衰
上邊exactly講左你都仲要講辣度,無得救
你exactly講係就係
人地講既就唔係
是世界的錯不是你
銀記好好食wo,佢果D係布拉,薄過香港果D好多
想講廣州d腸粉好食過香港d好多好多倍
你班連登仔係味見識太少
廣州既腸粉泥 佢地皮做得好薄 先會咁
呢間銀記 應該就係廣州開到泥 外國
我加拿大呢面斬有好多間
真心係好食
大部分鬼佬真係食開屎
美國人果d特別屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞