美股認真討論區 MCDLXXI

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
TSM...
肚大左 頭髮少左
錢無多左
就算我有千萬, 小鴨幹線又壞左
我都唔會答有千萬啦
等人target你呃你錢咩
Tdoc......
勝利16

(鄉下好波)印度幫台灣送疫苗畀巴拉圭 抗衡中國
https://lih.kg/2479762
戶口個數細左
身邊靚女走晒 我額頭禿鬼晒
仲廿歲仔咩 嘥氣
你係咪要想死 想死你都有排

https://www.youtube.com/watch?v=Dv0pCu-S7Wo
計埋層樓先千萬資產姐下話 千萬現金另計啦
每日關心克狗入貨未

細路哥 II

作詞:林海峰 作曲:陳奐仁@theinvisibleman
某一年一班剛剛考完會考嘅同學約埋一齊唱K
流行曲唱到一半嘅時候
其中一位朋友問咗隔離嗰位一個問題
喂 你估嚇二十年後嘅今日我地會變成一個咩人呢

二十年後
可能已經變成一個西裝骨骨嘅中環人
手帶勞力士 銀包有好多張信用卡
放工嘅時候就一齊響酒吧度
一邊望住個煙灰盅
一邊就望住隔離檯嗰個女仔
睇嚇佢條裙幾時會走光

二十年後
大概終於會買咗個部好想擁有既汽車
但係仲有二十幾期要供
二十年嘞 應該轉過好多份工
識做嘅野越嚟越多
但係同時發覺學識越嚟越少

響嗰個時間 間唔中可能會去嚇gym
但係做嚟做去都係減唔到個肚腩
當然二十年嚟你間唔中都會諗起一段
一路都未能放低嘅感情
女朋友越嚟越多 但係愛嘅越嚟越少

細路哥 你得到什麼 你失去什麼
你知道 what are u looking for

大概響嗰個時候可能會有身邊嘅親人離開
而響個陣時你會有好多講唔出口嘅遺憾
同時間你會發覺原來人生已經過咗一大半

同年終於結婚嘞
用左半生嘅積蓄俾左一層樓嘅首期
有車位有泳池會所
娛樂越嚟越多但係快樂越嚟越少

兩年後 可能會離婚
回復單身之後嘅一個晚上一個人響床上面
揸住個搖控不停咁轉臺 食咗兩粒安眠藥
跟住點起支薄荷煙
然後流咗一滴自親人離世之後嘅眼淚

突然之間你又諗起 響二十年前
你係一個咩人 係個一晚
一大班同學約埋出嚟唱K唱到天光
仲記得係個朝返到屋企嘅時候
打開門響檯面見到有一碗屋企人留低嘅湯
碗湯已經凍咗嘞

細路哥 你得到什麼 你失去什麼
你知道 what are u looking for

https://www.youtube.com/watch?v=RqoOpl96CNk
蘋果公司因供應緊缺問題而推遲MacBook和iPad產品的生產。
正常供緊點會負(唔計負資產)
個首期食咗?
連btc都彈全線綠,今日升災四
好在呢兩三日都有加下倉
SQQQ
https://youtu.be/WrwZ-ZcY-sw

青春不在

呢首歌係我特別為你而寫嘅
可能你而家唔知我講緊咩嘅
但係到你大個攞返呢隻歌喺CD機度播
你會知道我為你做左啲咩野
細路哥細細個仲細得幾多年
唔好俾你嘅童年淨係充滿考試同測驗
望下個天 咁好天 去下海邊
因為到你大個就會忘記乜野係大自然
做學生要爭取時間 玩
有幾多功課做都好閒 唔駛喊
當你正式上班 先知道乜野叫慘
原來做功課好簡單 做人好難
唔好怪你學校好似好煩個幾個先生
因為冇一個先生係可以煩得過你老闆
唔好介意 記缺點只係小事
操行分就係玩緊迷你版嘅辦公室政治
唔好笑你同學仔 因為佢將來可能係
同你做一世嘅兄弟 呀 順便一提
千祈唔好食煙
點解 因為你想像唔到佢有幾難戒
寫俾你呢隻歌
將所有我經過 我做錯 咪學我 再做錯 因此我
寫俾你呢隻歌
想當你跌低過 挫敗過 有力再 去突破
大多幾歲 你會想搵返個情侶
老土啲講一句 唔係有心就唔好追佢
你諗下佢流嘅眼淚 傷害佢
將來佢 唔再相信愛
你仲點過意得去
愛情係好玩但係唔好玩愛情
你一個唔小心 可能會影響佢一世人
我係過來人 我做錯 咪學我 再做錯 因此我
系啵 記住飲酒唔好飲咁多
尤其是有杯著曬火 一定要朋友幫下拖
貓到訓低都冇乜所謂 最怕起身係隔籬
見到個好似我咁嘅男仔 你就知道乜野係蝕底
唔好隨便同人發生關係
話就話前事不提 都係另一種虛偽
因為 我始終認為
你老公都唔想知道佢有咁多襟兄弟
寫俾你呢隻歌
寫俾你呢隻歌
講到想講嘅都講過 需要分享我分享過
你始終會大個 你始終會離開我
每人都有名 每人都有姓
出世個一日就係最好嘅身份證明
每人都有名 每人都有姓
出世那一刻就係上天對你嘅肯定
寫俾你呢隻歌
寫俾你呢隻歌
路從來都係難行
但係無論幾難都好
我一定會係度陪你
其實你嚟到呢個世界
係一個安排
你會比你想像中更加偉大
AAPL幾時落返120
有撚升幾多自己個倉唔升
仲以為自己全倉A股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞