[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者15

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
Nathalie聽晚開booking 有冇巴絲有興趣

https://instagram.com/find.nathalie.tali?igshid=1vutorar8ufcm
What makes you think that
因為呢啲似係fine line tattoo(如有錯請指正),上YouTube睇啲紋身片話過咗一排呢類型紋身會超淺色,如果同時紋黑色實線題材最後會得返啲黑色實線,其他會有機會睇唔到
睇手功喳 我有一個差唔多手法既圖 紋左3年都係到
唔該晒絲打咁你有冇補過色?
其實補色係點計?
補色費?當新咁收?
第一次紋線條
今日第三日但啲開始有少少唔整齊
點樣知佢係blowout定係healing
但另一隻手又冇乜嘢
似用力不平均 炒咗
建議加粗或black out成隻手扮黑人
我理解係一般情況下補一次色唔會另外收錢

啱啱dm咗佢 佢咁答我
但如果係幾年後開始淡左色果啲點計

如果想紋呢一類,香港有冇好推薦
仆街,唔小心自爆求大家唔好推
覆樓上
一大堆咁細隻潦草字
你認真啲諗清楚先好紋
因為過幾年化咗啲字會痴埋一齊同濛哂
好柒
如果有gym開,係咪會化得仲快?
E類問題真係每開一個POST一定起馬有3個人問

唉 我好人答下你

首先除非你係本身由200既KG既人減到得返70-80KG , 即係E一種變化落差有咁誇先會令到紋身拉闊/變淺,因為墨水之間既空間有加減

另外你係咪唔識爬文?前幾樓我有解釋過一次化既原因(懶人版)
睇落似結緊焦多D...不過真係睇成品要 fully heal 之後再睇

係google 搵下 tattoo healing process / 紋身恢復過程 睇睇先
所有紋身紋完個下一定係深色...因為有埋你D血液係到,所以紋身完全復原後個顏色一定比起岩岩紋完個幾日淺。但如果佢淺好多既話咁就有需要去再補色,甩色原因不意外來來去去都係個幾樣:

1. 本身紋身師手功問題 (落針深淺問題 :太深會化得好勁/ 太淺墨水stay唔到-->甩色)
2. 皮膚 / 體質問題 (唔上色 / 比一般人厚或薄 / 太乾)
3. 恢復期間手多R損咗
4. 墨水顏色問題 (本身可能就係咁淺) 因為黑色都有分深淺
咁都好啲
好驚係blowout
同埋點解我另一隻手咁正常
你上網睇下blowouts 既相 ,好似唔多似?
可能係我太杞人憂天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞