[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者15

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
Ring the bell係紋身界真係咁出名
黃藍2邊既人都咁frd
其實係好睇針功,出面一大堆新鮮出爐走去貪快錢紋小清新,一係就唔夠功力學人地紋單針,到最後紋完起初一定靚架,到後尾可能某D位用力,唔夠半年咁個D位味開始化,所以先唔建議紋小清新。因為易出事

紋得仔細唔係問題,問題係操手個一個人,你要搞清楚個背後原因先
https://www.instagram.com/p/CNsG-lzAUzn/?igshid=1scncqzj981so

各位留意下...小心

直接拎人張圖改個名當自己...不得了
個個肥閪
啲嘢勁撚垃圾
但係Jimmy同babyshoe好正喎
我第一個紋身紋字句
就係想要小清新feel,搵左個都幾出名同被雜誌訪問過既artist做
而家過左3個月,有d字已經化化地同淺色左,線條紋得幼
而家畫緊圖去搵人做cover,但句野我好鐘意,1516緊

以後都唔會再紋小清新,化左又要晒錢搞,唔搞又唔靚
有冇ching係香港做過handpoke?
同machine既痛會唔會差好遠
同埋有冇邊個artist做得靚,想遮圖,唔想做衰左又要遮
我應該同你係同一個紋身師, 或者同一間
我衝動畀左訂金, 再上網睇先知小清新咁多問題
而家打算放棄訂金, 去搵Chiutattoo
原來係呢個意思
新手唔係好識
淨係見話小清新係細線+淺色+太細個, 所以易甩
而其他就d色實d, 同埋粗線, 令我以為個紋身越大就越keep得耐
冇記錯既話,因為太大力會入針太深,傷到微絲血管,咁d墨就會經血管散開, 有錯請屌...

有興趣上網可以搵下紋身個個原理 ,幾有趣

比左幾多訂呀?不過呢d一世既,搵唔岩/唔岩心水真係寧願唔要
咁應該係同一間
我個個又未去到化晒睇唔到既,但成個字有d字母化左同淺色左
要好埋先睇到係咩字母囉但我都建議你唔好紋小清新
可唔可以睇相?

Jimmy係肥閪老公不了
食兩家茶禮
我驚自爆我口講睇下你明唔明
我紋潦草
L字上中下有3個粗度,i幼到淺色左兩階,e字比i更淺色,淺到好似唔見左咁
呢啲都係識得人多... 出名又唔等於係紋得好
想請問如果紋呢類型嘅紋身,係咪淨係紋完個頭幾個月先會keep到啲色同個圖案輪廓?之後就會化到咩都睇唔到?
其實等佢完全淺晒, 係咪可以重新紋過其他野?

我都有咁諗過 而家又未到接受唔到
可能到我有一畫到/睇到一個圖非紋不可就會遮
而家就由佢先

[member]名係朝早先紋身呀麻[member]
自膠左private唔到
真 有d好出名 但d構圖真係好核突
不過都係個人觀感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞