啤梨晚報即時討論區 (27)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
lm
成記ok,天奴不了,勁普通
真正「熱普城」
(因其容貌會引起閣下食慾不振故不在此列出)

黃世澤(Martin Oei)

背景:
劉細良的youtube直播拍檔,主要職責是幫劉細良以及自己建立大台,將所有不滿其以及劉細良的聲音打成是五毛、分化狗以及PR,以保住自己的飯碗。此人從沒有出現於抗爭現場卻將BNO5+1當成自己功勞,足以證明此人只是契弟一名。

罪行:
1.此人多次認屎認屁,於2009年大肆宣揚BNO具有居歐權導致歐盟正式發出聲明否認;大肆宣揚自己爭取BNO 5+1計劃有功,並向其教徒訛稱自己是英國保守黨政要,但事實他只是一個普通的黨員,任何人只需繳付25鎊(約250港元)入會費即可成為該類普通會員。

2.於2020年初利用網民求口罩心切的心態,聲稱自己可以從德國(其居住國家)幫忙代購口罩回港,結果網民等了大半年口罩仍未到手於是要求退款,誰料黃世澤竟然在其網站公開退款人的個人資料,變相恐嚇退款人不要退款,涉嫌違反歐盟《一般資料保護規範》。

3.將所有不滿其所作所為的連登網民列入其製作的五毛PR名冊,並指出只要繳付50鎊除名費即可從該名單消失,涉嫌向上榜網民勒索保護費。

4.將於在機場抗爭被捕並判監45個月的邱文勁(連登網名:椰子是無辜的)列入其所製作的五毛PR名單,一個居於德國的冷氣軍師將一個在前線抗爭而被捕的義士列為五毛可謂十分諷刺及無恥,亦足以證明其製作的五毛PR名單完全毫無邏輯可言。

職業:
網絡遊魂

副業:
寶藥黨
邪壇副教主
老千
屈毛黨

被共產黨安插之身份:
英國保守黨政要(只需25鎊入會費)

別稱:
牙石佬、爛牙佬、保守黨政要、Martin Oei

連登網名:
交加街38號、下亞厘畢道 (已BAM!)

其它關聯人仕:
合作拍檔 - 劉細良 *其邪壇正教主
邊樹copy出黎,好撚正
召喚愛巴、曾俊華巴用呢篇追擊佢
我自己用佢話劉正係鬼個template改出嚟
又擺我上枱,成日畀人摘名,其實我都好脆弱
求其啦,被人擇咗咁多次都慣啦
正如做雞都係一次生兩次熟遮
上年劉細良買機器、物料 3D 打印自製口罩免費派比醫護同社福機構,幾時變成收錢賣濾罐殮財?解單講解 PR 如何斷章取義
https://lih.kg/2476838

我無愛巴咁灑脫喎
我屌佢屌到好激心
為咗心臟健康都係少應戰為妙
前晚同朋友食飯佢成程拎住電話喺fb 同啲涼粉開拖,激到面都紅幾驚佢爆血管 咪咁上心啦
呢兩晚都係嘈到好夜
無晒holiday mood
為咗保住最後一日愉快假期
我都係唔主動引戰算了

送啲J圖畀你出完火訓
唉唔值得囉,出得嚟食飯唔好理呢啲嘢啦
食飯圍埋一齊一路笑城粉一路撚鳩佢地幾放鬆既
王雨心連細良叫人唔好講光復香港都講到係國安法先咁
忠實泛粉係威
啤梨哥終於上咗珍姐道!!!
https://youtu.be/tYPDCQpJYcY
仲好似見到一恆坐隔離枱,不過太怕羞怕認錯人冇say hi
啤梨哥好似坐得好開咁嘅
變咗啤梨反訪問珍姐
珍姐應該開唔正啤梨哥個辨,佢比較鍾意譚惠珠個類型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞