處女座嘅朋友可唔可以揮個手? (38)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
係咪有少少吊住吊住嘅感覺
佢分手同你出現關係大唔大
分手之前有冇發生過咩特別嘅事

因為同你咁講有兩種可能
如果係佢地兩個人之間問題導致佔多 咁唔想拍拖住都可能

如果係你嘅因素佔多 可能係講反話 一來唔想比人覺得一結束就開始 二來想睇埋你咩反應先

處女座有時係直腸直肚 有時係口是心非
有時係難分 所以參照返前因後果會容易啲理解

而所謂口是心非 多係涉及同自己原則conflict嘅事 譬如上面所講一結束就開始 似乎唔係咁好 就會猶豫 留少少位過渡下 但係如果係呢個情況 唔排除如果你積極啲表現 你地都係會開始到
問有冇發生特別嘅事就係想知你係佢分手前有冇提過要一齊或者承諾過咩 或者佢表示過對你感覺咁 如果有就機會大啲
好似3日到 冇啦
我估佢對我興趣都不大 但又keep住覆
想點樣 不過算唔理佢
啱啱覆你另一句我都係打咗呢句
搞唔掂啲處仔
其實有拖有攬依樣嘢 唔算得上可以好好判斷佢會唔會同你開始嘅一個依據 以我所知普通朋友係唔會特別排斥 一般係相當反感先會即場彈開 唔係好鍾意就會係你不知覺間保持距離 一般鍾意都儘量唔太close 鍾意先會接受到 所以講落來一直以來都可以比你攬下係有兩種可能性 當然前提係佢本身對個男朋友已經有分手準備 半單身狀態下
點解啲處仔咁煩
唔覆咪唔覆 搞著人仲衰
咁你下次要醒水啦
其實諗諗吓真係完全唔知佢係禮貌咁
明明大家都有對答同問題 咁都禮貌
諗起都少少嬲 覺得佢嘥我時間
係佢一個拍咗好耐既ex 我覺得好靚 性格唔知啦 但好有氣質嗰啲黎
佢以前衰玩 分左手 雖然後尾有再拍拖 但係好似無人會比得過佢
大概係一個咁既存在

其實處仔真係唔洗點主動穩㗎喎 特別係你地有接觸開嘅情況下 我識嗰啲都係佢地主動多
個頻率係如果最近有見面或者傾開計 咁就會一兩日隔幾日斷斷續續send嘢過來 哪怕你冇即時覆返 你覆之後都會繼續傾下計 或者見你好耐冇覆都會過一陣再send嘢過來問下
如果好耐冇接觸 我又唔穩 咁都會幾個月穩我一次問下近況

淨係睇你最新幾次回覆 唔係好清楚你地關係點 不過如果係你主動穩佢都唔覆咁可能真係興趣唔大 不過都唔係完全冇機會 因為平時聽啲處仔friend講都係心軟多 而且隨住聯絡多左佢地會對你投射多啲感情 咁可能就要你積極活躍啲
如果你唔想做太主動 咁就要改變下形象
不過無論點 都一定要真實同真誠
係 仲掛住ex嘅男人真係唔好搞
好多手尾
你識嗰啲竟然係主動
我見呢個post啲人話個個都被動開
冇啦 佢唔搵我 我都冇乜所謂
下個囉 我唔一定覆佢 佢太煩
可能因為我身邊比較多處仔 所以算了解佢地心理 佢地一般鍾意相處嘅類型亦都差唔多 同你相處舒服 節奏啱就會主動
多謝你講多分析
我以後再遇到處仔都識點做
我知處女仔係工作狂
但想知道處女仔會唔會因為工作忙而同女朋友講分手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞