天鑽現樓(呎價平新樓)買唔買得過

391 回覆
19 Like 61 Dislike
係連登講買樓, 永遠無十全十美既地方, 點都有位入到你講個地方係垃圾, 然後就叫鳩你移民, 又咩500萬住別墅連泳池乜乜乜...
樓主, 自己睇多幾個盤啦, 講到尾層樓你同條女住, 又唔係班濕鳩連登仔住, 自己睇過行過知道接唔接受到就得
驗完唔同你執修都無用
你睇下垃圾糯米嘈幾耐先有用
佢仲要係YouTuber先執
普通人唔會執啦
我諗要日日去管理處先店
會所落地玻璃望廿幾棟村屋,都開不了心啦
工作關係每星期六日都會去天鑽
單睇成個盤外圍同玻璃係靚
密度亦都唔高 無壓逼既感覺
環境絕對係無得彈

但係個地理位置真係差
首先我可以肯定由火車站行上去,以正常步伐,係無可能十分鐘行到,條路仲要愈行愈斜
夜晚咁靜更加唔會自己一個行
而天鑽都有成十幾定廿幾座
愈大no. 座數果d真係入到仆街 要行多好多路程
所以無車都幾難搞,周圍又乜都無,夜晚可能想買下野你都一定要渣車落返市中心
Shuttle 6$一程, 住客都要4$ 平貴見仁見智啦
反而入面d裝修質素真心麻麻, 中海外, 你懂的
最令人燥既應該係management方面
以訪客身份入過去既應該明我講咩
D receptionist 好似歎開慢板咁
最on9 係佢個qr code scan 完全係垃圾 無一次成功
當然你住戶既話呢樣野影響唔到你既
希望幫到你
出入非常唔方便 食嘢要去大埔墟先有好嘢揀 多蚊多狗吠
你接受到呢堆缺點就買
利申 住緊
巴打係業主, 我想問下夜晚唔關窗會唔會好多蚊
我估應該9成都裝蚊網
白石角我有諗過, 不過我返灣仔, 我女友返中環, 我地最好住行去到鐵既盤
超多 不過我冇裝蚊網 剩係開少少窗落窗簾
差不多有過海巴士直出中環灣仔啦
招完標了
講咩都冇用你咁想買
我都估係極多, 我應該會唔開窗開冷氣
但係唔鍾意個交通, 佢近返少少我都唔考慮入左去
認真你兩個都港島番工,差唔多錢不如買康城肯定方便過天鑽同白石角,白石角一手貨尾都唔平
第二舊屎
康城真係無睇過
我估你都係後生couple 想要新樓有會所,雖然康城連登係狗也不屌,但你兩個都港島番工,真係方便過天鑽/白石角堆新樓好多
有野想講 個個都用去火車站黎打飛機 大佬你地唔諗下去大中要幾耐幾遠食個早餐都要坐車就算自己有車泊車都一樣煩
咁又真係遠少少
佢屋企係駿景園 想係附近置業都正常既
漏咗講 電話收唔到都係真 長期一格/load空氣
停車嗰層就更加收唔到
但佢番中環灣仔,實後悔因為我之前都諗過類似距離,睇完條路就打消左念頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞