澳洲留學生討論區(9)

672 回覆
2 Like 0 Dislike
封闗第503日
咁最尾去左做邊行?冇background 都有人請? 我讀完都唔會做返個樣

Master 一定係讀專科唔洗問 洗底最後機會,wh都唔知幾時有機會再去

咁又冇乜覺得好多人羨慕 一黎個師兄米7都唔足 二黎又唔係靚仔,佢屌個班咪又係臭MK, 識諗既女仔點會痴埋去,痴埋去既女仔又有乜價值,視為同類互姣好過
咩類型公司都返過
我d 位都好易比人取代
無乜skill requirement, 識用excel word, 識英文普通話基本上就合資格, 掙在你合唔合老細眼緣
日經 好悶
NSW呢
屌 仆街啦今次
就黎一年喇 其實今年都唔洗止意有得開關講真
原來已經咁多日
都係無番屋企既第503日
QLD完全冇聲氣
唔經唔覺已經咁耐
四百幾日咋 有排
普通文職的確係冇咩require ,但同樣地冇前途 我之前都返過文職intern 好空虛 唔知做緊咩
有冇人驚入境條例修訂搞到走唔到?
I know that feel
(雖然好老土) 比心機讀, 起碼有d skill旁身先
咩意思
諗住讀咩
巴打咩工程
巴打邊科工程
借位:幫幫手填下問卷同share,有關澳洲避風港政策港人意見研究

澳洲多個香港人組織現正合作進行網上意見調查,收集港人移民澳洲意向及對「澳洲香港人避風港政策」的意見,希望透過問卷調查了解港人移民澳洲面對的困難及阻礙,作深入分析。
各組織將會參考問卷調查所得的數據及分析結果,製訂報告及建議書,日後交予澳洲國會議員及政府相關部門參考,作遊說擴大目前香港人避風港政策的用途。

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5HpKNlB3U6-UKikhYhvUpBhb7xeKOS-0KCFSL2JNx_uXW8g/viewform
保安局局長可以禁人出境吖嘛
點解要咁做,去讀書有咩問題
冇犯法怕咩
點解過咗2019 2020都可以咁天真講得出呢句嘢lol
呢個係事實佢要入你都要你有做過野
唔通佢ban晒所有人唔俾人出國讀書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞