澳洲留學生討論區(9)

693 回覆
2 Like 0 Dislike
當出糧俾保險公司同診所
perth lockdown 3 days
pushhh
有冇係Perth 讀書嘅巴絲間屋有空房租出嚟? 想係5月前搵地方搬 但係又無端端lockdown左

希望近Curtin Uni: Wilson, Cannington, Victoria Park, Waterford 呢啲區
Budget:$150-200 /week

Thxxx
到底九月有冇機會去到NSW
我已經準備再defer一年
嗰陣講到似層層nsw會提早開咁嘅
聽左一年有多 已經麻目左
就算純粹想讀完留低 都唔會想online
無得f2f既話,一黎唔似讀書,而且會無哂大學入面搵工/識人/networking既機會
年紀開始大, 最後決定唔defer
唉 我都係 睇到自己年紀 真係諗都唔敢諗,唔開關好多科都話冇得online 都唔知點算 被逼defer就陰公
醫療科目?
我個d就可以online, 宜家未過到去就一路返工一路讀書
都幾辛苦, 諗緊下個sem好唔好索性resign
但又好驚無錢用
垃圾乞食科 醫療科defer都唔緊要啦 出黎實搵到錢 原本正常我個d都一定可以online, 但佢offer寫 not available external and online study mode
巴打返咩工 如果唔係頂唔順都唔建議resign 依家搵pt都唔係易 連foodpanda 個d都爭崩頭 ,屋企有人做超市連鎖店sales 已經唔請pt好耐 連全職都cut左好多更,另一方面睇 唔等錢洗咪resign囉
旅遊氣泡 有冇機會過到去
你個間咁唔識做 呢個時勢都倒自己米 有無睇過其他學校咩offer

報個degree洗費咁大, 點都想趁宜家賺住幫補下先嘅
我返普通office文書咋, 其實office hour好多時有半日都可以做自己嘢, 係月尾會忙幾日咁
經理又覺得我交到貨就由我做乜都得, 不過如果成年keep住係咁我有d唔好意思者

宜家除咗喺公司返工 就係喺自己屋企間房溫書
test得好密溫少一個禮拜都跟唔上 (或者係我太蠢
d朋友r咗我好多次出去食飯都推曬 好似斷六親咁
點睇到其他學校offer
唔洗唔好意思啦 佢屌你再算 反正都係睇結果
你個科咁忙 實唔係乞食科啦 我就好撚得閑 可能今個sem剩係讀2科 又唔多野做
襯依家武肺回落快d食啦 遲下又爆返3-4個月就食屎
校網有無handbook search個科黎睇下structure
我一個sem讀四科 全部同計數有關
sem頭:test 1, 中:test 2, 尾:交report and exam
exam完先再食 忙到趴喺度
我都岩岩打完
一齊跪求澳洲快啲開關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞