澳洲留學生討論區(9)

678 回覆
2 Like 0 Dislike
澳洲係BioNTech或者AZ
打定無壞嘅
8月開學留名
如果到時未開關學校話會defer都2月先上

諗緊應唔應該買定機票去澳洲 見國泰而家有unlimited ticket changes
Unlimited 就照買啦驚咩
因為佢個deadline係去到21年12月尾only
唔得咪飛之前取消佢
又唔使錢嘅
邊度寫今年有機
要手續費喎
但係常理黎講都係會打咗先入得,何況澳洲border control咁嚴,更加會要求啦。btw吹水佬morrison前兩日又吹水話打完疫苗遲d入得,雖然都係吹水居多

source:https://www.sbs.com.au/language/english/australian-government-seeks-expert-medical-advice-on-opening-international-borders
我都知打咗先入得,但唔係打咗等於入得囉
佢地有無諗過有d人身體未必適合打針
咁係咪成世都唔洗入
咁你都無得怪澳洲政府無論出於政治考量定真係為國民健康都好,你點都係怪中國政府製造呢個病毒instead of話第二個國家既政府唔理d打唔到疫苗既外來者
為咗入去都係要搵命搏
宜家一個sem等一個sem
希望sem 2可以去到nsw
今年year1?
係呀
有個人喺個邊好想過去見佢
加油
好彩既話仲可以有兩年喺澳洲玩
其實我個degree讀兩年架咋
日日都係度search澳洲開關新聞睇到好頹

好掛住佢呀
仲一齊緊就好
之前我喺WA女朋友喺NSW
無幾耐就散左

BTW defer過未,或者reg少d科可以遲d grad
無諗住defer呀 我本身年紀都唔細

未一齊架
不過最近見佢反應越來越好 搞到我更加想見佢

希望唔係我自作多情
小事啦個一兩年青春,如果你係叻既話幾多歲都一樣有發揮空間
btw你咁樣過去搵佢如果到時有咩意外咁點
我無青春可言架啦
咁我又唔係為咗佢而去讀書嘅
一齊到就當bonus咁睇囉
咁更加唔怕啦呢個階段既人先係無敵,都無野好輸,可以盡地一搏
我要入境呀!!!!
上年年頭開始等,工都轉左兩份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞