澳洲留學生討論區(9)

693 回覆
2 Like 0 Dislike
PhD,識人同交流同之後搵工、有咩人搵你出文、去conference有直接關係
你係讀MPhil?
phd
Ops
咁就
希望你老細照住你
有冇人有VIC大學嘅offer等緊開關
Apply緊8月開學嘅醫療科master
如果無得過嚟都唔知應該點算
想快啲讀完搞移民
可以唔使諗啦

Australian Government 'banking' on international travel resuming in 2022 - https://www.9news.com.au/national/federal-budget-australian-government-banking-on-international-travel-resuming-in-2022/c0fffbdc-e18a-4a84-9d73-2badba47bc05

睇死到2022都繼續做Fort Australia
8月無可能黎到
澳洲聯邦政府將在今晚七時半發布2021-2022財年預算案,財長費登堡(Josh Frydenberg)事前披露了預算案重點和疫苗推廣及邊境開放等想法。
http://sbs.com.au/Cantonese
係咪話下年下旬先有機會
scomo 'we will open the borders when it is safe to do so'
like never?
澳洲佬:Like when it is safe to do so

虛無到傻
放100個入嚟,放一萬個入嚟都係部分。真係唔可以信佢咁多
有冇人諗住quit u?下年先開既話大學生涯都過咗大半
啱啱收到master offer都唔知應唔應該accept好
你apply 得即係想讀啦,仲考慮乜?
想問下有無人收到usyd conditional offer但係個condition 寫住 covid-19 special consideration?
呢個唔係俾留學生,只係幾個月前因疫情同埋隔離酒店管理原因暫停所有國外澳洲公民進入維多利洲, 只不過係上個月再開返畀嗰啲人. 而家聯邦政府正積極研究2022年優先開放畀海外留學生. 不過一切還要視乎未來疫情發展. 請留意未來幾個月澳洲新聞.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞