澳洲留學生討論區(9)

693 回覆
2 Like 0 Dislike
人手絕對夠nursing當placement咁出都得政府批准大學自己搞都得啦同埋student accommodate嘅staff絕對都肯幫手啦根本就係政府冇心開人入咁解
佢肯開比留學生,d大學一定配合

不過睇黎佢地都係想無限封關到2046
On9到震
有冇ching 讀緊Umel master of IT/Data Science
大概幾多gpa先會有offer

今年grad想下年去讀
冇呀 要公民
3就穩陣
Thanks ching你讀緊it定ds?
2.9都入到umelb
上次問ANU master要成3.8
3.8 唔係out of 4? 無理由門檻咁高

分數黎講,2nd up夠入絕大部份科
唔太記得,之前睇WAM冇80%入唔到八大Master

同埋2nd up用WAM計大約幾多?
我諗2nd upper多數70-75

我以前undergrad讀8大,WAM 70分2up up, 75分就1st hon

同埋好多科, e.g. science/工程, 2nd low都會收
3.8 MIT都入到咁濟
醫療科要睇下間學校提唔提供remote learning
多數醫療科都要上practical class
如果未開關 學校又唔接受online形式上prac既話 就會逼你defer
直到你可以返黎上prac
ANU grad school 好似不嬲要求都高過其他
佢哋research output好高
Last/Penultimate
Online grad school
算啦~
如果係ANU去到Canberra都係對住袋鼠打飛機
倒不如留係香港嘆冷氣
我係真係讀書
真係讀書更加冇必要去Canberra
你係香港同Canberra 上堂有鬼分別咩
你話Melbourne 同Sydney 一都仲可以話體驗下留學生活
Canberra 就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞