澳洲留學生討論區(9)

678 回覆
2 Like 0 Dislike
例如做過學生組織參加過社運 唔算犯法啦係咪?
但佢鍾意嘅可以點名某某某人唔出得境,未必要先入罪扣起旅遊證件㗎嘛

我唔係話佢一定會ban鳩全部留學生
事實就係有啲身分比較敏感嘅想用海外留學離開香港,但8月後就大大減少咗佢哋離開嘅可能性
#226答埋你了
其實我都只係focus喺「冇犯法怕咩」呢句,平時聽到呢句都已經好un耳

有人因為社運關係而又因8月改例生效就更大機會走唔到,但佢哋無.犯.過.法.呀
你咁講都啱嘅
好慶幸自己白紙一張,乜都冇join過
所以我先話冇犯法唔使驚條修例
除非比人點晒相
我個科冇skills 哭撚左
你講d野真係好銀耳
呢句真係仲銀耳過「無犯法咩都唔怕」
果陣港豬得黎又自豪嘅味出晒黎
估唔到依個po都見到港豬 做人做到咁垃圾都有
原來係上面講可以飛得道唔怕打科興果位
都算係貫徹始終
之前呢度有人話打科興添
原來係同一個人
你咩科?
佢知道自己好安全就以為全世界同佢一樣
呢個時候仲以為可以獨善其身真係好戇鳩
打科興叫唔叫獨善其身
想姐,但覺得無參加社運就叫白紙既人真係傻豬
喺香港,你後生就係罪
原來係佢
澳洲有冇推薦邊間讀UX/UI
柒到都廢事講 總之乞啦 ,打算啦啦臨grad左就搵下出路
你apply 485? 有冇方向搵咩 想apply pr 要搵on list工
屌你老味RMIT係咪玩野,我科HD以前一3去5都可以讀最後一年,而家只係trans左半年畀我
International students could return to Australia by next month under new plan to open special quarantine hotel for foreigners

Victoria hopes to welcome back foreign students and workers as early as May 24

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9515231/International-students-return-Australia-month-Victorian-government-proposal.html

恭喜各位維州嘅同學仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞