澳洲留學生討論區(9)

672 回覆
2 Like 0 Dislike
澳洲留學生討論區(8)
https://lih.kg/2290034
lm
呢度有冇人喺澳洲讀second bachelor degree?

我係大學畢咗業再做咗接近三年嘢,想轉行
驚freshman bb覺得我好老
你會覺得d freshman好細個
讀master會唔會好d?

我讀完bachelor之後做左幾年野。黎緊等澳洲開關應該會再去讀master搞485
我算係完完全全轉行,冇background knowledge之下唯有由bachelor讀起

加油呀巴打
我都係想讀完留低做嘢所以先的起心肝重頭再讀
留名
每日關心澳洲幾鳩時開關

日日都google australia international students
尋日仲睇到話下年先入得
希望佢遲啲會分批放人入
俾啲低風險地區既人入左先
覆番上一個POST UNSW college or apartment問題
apartment係係campus租個單位咁,我都係一條友
我唔想join college純粹唔撚想參加佢地D死人活動
College睇你好唔好彩 同到咩人住 以前好多大陸留學生 宜家唔知點
大陸人都好過啲呀差,臭到仆街
中国人好臭 成陣up味
好奇一問 點解澳洲總理前幾個月出黎講完話冇特別通道比香港人 你都仲會堅持去澳洲唔去加拿大
基本上如果去讀書 畢業拎左grad visa,搵到份工就好易留得低,同埋其實我以前undergrad係澳洲讀

加拿大唔清楚,不過澳洲本身真係乜人都有,相對會比較接納外人。我自己讀工程,見以前留低既香港fd都搵到唔錯既工 做兩年已經搵到70/80k一年 好穩定

同埋澳洲果邊講左會有另一條隊 不過有要求同條件姐
封關第379日
加拿大條path係會smooth啲但我又覺得襯後生仲肯拼搏我又唔太擔心去澳洲
同埋鍾意澳洲多啲
因為唔係個個都係求其搵個地方走難
澳洲有發展咪去澳洲囉
咁點算... apartment唔包食
唔包食咪自己煮囉,仲flexible啦
Ching每日計住
無記錯好似可以包,不過以前d fd住都唔會食 都係自己煮/買
lm
會唔會貴好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞