[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (101) ✦一年容易又KC盃之白龍墮天稱霸?✦

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你個場face up卡要得真究極
試過次,都係冇
有冇重溫?
我用深眼多數係燒血
如果墓地有5條龍
一出深眼可以直接扣3000血
假如之前打走左對手1000血
可以直接贏
又有1.5經

又可以fing晒d決鬥寶珠佢
就黎升滿新角
要等5月先有新角
未試過燒得死人

通常出得依隻野都係劣勢,次次都係燒得1200血左右,志在保命同嚇到下鬼搞亂曬人地全盤計劃,同唔少on9仔亂炸掃場同誤會唔敢打
場上只有真究極龍先可以打多次
thx巴打,啱啱試左得

但真係試過次冇問,會唔會係俾對家效果冚左?
#決鬥重溫 #DUEL LINKS
https://duellinks.konami.net/att/02eac7c5c746a2cbc348144d9b8dd8d9f57103e74c

呢場真係經典反殺

起手就卡手,完全抽唔到怪。
抽左半副deck都抽唔中怪,無得召喚。

回鍋玩家用兩年前既唔入流deck打爆左主流T1 龍deck
知唔知Dkayed 仲有無玩?

KC 對到佢,唔知本尊定扮名,但佢副deck 的確又係啲非主流,用緊BF

不過以佢實力會唔會依家仲未Max
佢每個星期都stream幾日 又有搞大型比賽
遇到佢都唔出奇
咁真係好榮幸對到佢,仲贏埋
泡狗食屎用pc版又彈用steam又彈
回鍋玩家一問而家除左白龍 有冇啲cost低meta
黑魔導 電子龍nerf左嘅時候quit
重武者好似幾易砌
仲有神鷹?
Quit前都有隊重武 唔知仲係咪meta呢
啲超量好恐怖~
而家t2左右,始終多白龍又有封墓,上面巴打都提到t1神鷹好似都係細包收齊都係低cost選擇

睇你點揀:
神鷹:細包抽3次,送落雷同無敵車車(好快實限/改技)

重武者:一個包有齊,唔少主力都係R卡同唔駛追魔陷,係張8 ur麻煩啲
其實巴打邊到睇tier?
Duel links meta同架仔都冇排神鷹咁高
神鷹點會係T1
同埋超重上kog 就得 但唔會係T2囉
我咪就係喺duellinksmeta度睇,自己都覺得神鷹幾難應付
Duel links meta 排神鷹T3喎
sorry, 我睇左top deck以為順住排,要睇返top tier先知
唔怪得
神鷹係算幾難應付
新入坑/回坑抽佢就啱
再補番d 超量
我睇法回坑白龍先易,但要睇佢有冇白龍揸野尤其是白石同賢士,始終舊玩家唔多唔少實唔覺意實抽到一揸,我都係補幾張已經可以輕鬆玩

記憶中今次算係白龍正式威威做頭3個tier,之前補強威左兩個禮拜就殺龍橫行,再之前要數就數到啱啱開驚既白龍看破

玩神鷹收超量隻蜘蛛,深淵同隻入魔甲由會緊要啲,不過可以慢慢黎應該未到15得隻超量神鷹都仲可以輕鬆玩,睇返啲專陷喺佢包都有埋,真係好撚抵,超重武者好似連tier都唔入不過耐不耐就見到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞