[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (101) ✦一年容易又KC盃之白龍墮天稱霸?✦

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
神鷹我見依家好多30張既砌法
30好似係夾neos再用羈絆打白龍?
好似係,我見30多數都係夾neos,但其實會唔會卡手?
https://www.youtube.com/watch?v=SHDAxIV8LjU
我用緊呢副 可能仲係新手場所以幾順
應該就唔會 neos fusion碌1700攻落去end turn個陣執怪
同步完多魔法開效彈怪..或者先攻無坑
六陷加月書
咒眼屌住白龍上7連勝上左19 而家d白龍都唔帶陷 剩係帶狡坑月書 乜鬼神攝指爆因果都冇乜 4星加左眼對面輸左一半
儲左萬幾石可以抽住咩先?
藍眼白龍deck
500石買果副
有冇sample
我無月書,落左宇旋,用落又真係都算順
最新送卡event有首領
以前真卡戰士deck必落
掉撚哂人手牌再用八呔鳥ko
聖誕龍有冇人刷,炭隊
棄左坑成年,冇乜驚玩依個禮拜開始玩返

早兩日kc max左後,無鳩聊打排位由銅打返上黎,廢事嚇走新手都會用返啲舊deck打返下

發覺啲舊deck無論排位定kc都仲打得下,沈默d.hero,bf,電子雞,紅眼,納祭都仲幾贏得下,尤其是殺龍巴絲更加打到白龍講粗口

不過排位白金前主要都係用老埃打,因為真係好撚歡樂
啱啱回鍋,有幾個膠問想請教下

有無得自己揀show邊幾個稱號?

同埋依家meta係邊幾副deck
其實而家幾好,好亂下唔會去到一副玩曬,t1同t2強度都幾近

t1 我見青眼,神鷹,遊馬副巴巴巴多,仲有副光道混雷龍

數量上 青眼>>神鷹=>巴巴巴>光道

t2光子龍,月光,亞馬遜,三角加速,好間唔中有bf,電子龍,超重武者同neo

回鍋就睇你幾時冇玩,個人就感覺青眼好好組同埋用落好爽唔駛背咁多書,最重要就係補幾張就搞掂

第一次Lv Max,斷斷續續由同步未出玩到依家,超量出咗先開始認真玩,上月第一次上傳說。

牌組:

Lv18 之前都係易打嘅,一到19 即刻打得辛苦咗好多,跟住上網check 返啲人點組我我我,執執副deck,但都跌過兩次落18。

未出神鷹之前基本上見過最多係青眼,其次應該係月光。出完之後就青眼同神鷹最多,兩副我諗新手都可以組下。

我我我嘅基本打法係OTK,先手我自己打得好吃力,通常會出光子電豹定場,如果估對面青眼嘅就出伺入魔蟑螂同破刃,蟑螂擋亞白龍特召、破刃擋其他。後手基本上手牌唔太差都好容易回殺,但如果颶風上唔到手就好易比對面後台收皮。

青眼雖然打點好高,但如果先手出唔到精靈龍跳唔到蒼眼銀龍,怪本身效果抗性好低,基本上清到後場都容易回殺。

神鷹主要處理方法係死者供物(啲人通常落兩張,我得一張所以用我我我雷擊代替,如果有巴打玩我我我,依家環境我會建議死供落二),或者M7/罪蛛除外。操作上要小心啲,有怪喺場就唔可以用魔陷。

月光我冇玩過,但打過嘅月光都相當強(亦好似幾好玩,搞到我都想組返副),個人嘅處理通常係出破刃。月光新手都可以考慮組,記得巴哈有講過組deck 成本唔太高。

仲有就係萬惡嘅車車(FA 側掛馬赫),新小包嘅SR,配埋等級上升基本上就係高打點加唔食怪獸效果。如果後台有埋聖槍之類防魔陷嘅卡,基本上可以投降,屌你Konami 快撚啲限咗佢。

Btw 如果有巴打有玩我我我,可唔可以分享下先手心得,感覺上先手勝率好低,應該得三成左右。
唔使限車
改吓技就得
例如唔係永久提升等級
只適合發動技能回合
棄左咁耐都max
月光點勁法?
點解我成日輸?
點解KC cup期間唔出返collection box畀人抽,唔係最好嘅賺錢時機咩?
過幾日就會有
即係第二階段先畀人搏老命?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞