[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (101) ✦一年容易又KC盃之白龍墮天稱霸?✦

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唉 當初退坑就係因為呢隻驚耐唔耐就殺下你封下係 玩到好冇癮
佢就係靠推到一副deck上神枱 跟住就拉返你落嚟賺錢
我中左幾次伏 由好耐以前嘅白龍看破變限1看限
之後魔導書又限 我仲洗左好多石買沉默魔導使
之後就再存石 轉玩黑魔導 之後屌佢老母又限尻我
之後就諗住玩啲tier2 唔會咁易比人動刀 屌 又郁尻我隻電子龍
我登入日數已經390 唔知算唔算玩得耐 但仲未上過王 最多都係傳說3
有無大佬知道
係game入面要點禁先會見到禁卡列表
Filter 到有得撳禁卡/限卡

或者直接睇呢個網
https://www.duellinksmeta.com/tier-list/forbidden-limited-list/
白龍deck反後場能力幾弱,成日俾芳香同神鷹玩謝otk
又唔係咁講既,普遍我都覺限得好

除左以前紅眼靈魂,而家黑魔導支野同張陷rr地頭外,通常限得既都係1.暫時果個meta勁到完全對唔到 2.招技搭埋張卡無撚敵,3.大機會ftk/otk,4.破壞遊戲體驗,依幾類先會限,有啲meta勁到個個都係果副先有得打,互相傷害我先覺on9,係有時覺得佢限/解限得太慢姐

限看破唔係因為白龍看破,白龍當年通常都係俾t1三家納祭守墓神鷹打到變智障,限係因為再後期少少紅眼展開太快先手冚定兩張看破再復紅眼人地後手已經唔駛郁等收皮,之後俾電子天使收皮k仔先醒起要同看破一齊限,再後啲相信應該冇乜人反對限亞馬遜同自閉,但無可否認自從有套牌後k仔限卡係重手左

唔少就算出左咁耐就算限左而家拎出黎都仲打到下,解左限應該可以應該可以上返tier,而家我仲時不時拎返啲舊deck同人片,暫時最睇好電子雞

你入坑可能比較遲,而家個個sense都近,出牌多左新手都唔會太差,上王係難左好多未上過好正常的,以前易好多架
我由開game開始玩 去到同調冇玩一排再入返之後又退左
依家超量嘅生態真係唔識適應
啲打法好快 好多變化 好多meta打法要記
睇嚟上王無期
Btw見巴哈上王區 都有幾個人用電子龍 我都試過佢地咁玩 但一先攻就8成輸
有冇巴打分享下
依家KC打到lv.18 用電子龍/超重/尤彌爾
其實由gx彈起d hero就已經好快,之後又空牙團又齒輪又盛,成鳩日otk

而家暫時meta好彩唔駛點背書,向來最怕啲係咁同你玩反玩鎖果啲好似六武,自閉同亞馬遜咁,不過你玩得掂魔導書都唔怕背書啦

你唔提我都唔記得仲有副尤背爾同電子龍未拎返出黎玩
我都玩過電子龍,唔係先手先發揮到咩?後手就要搏

人地turn冇拆你陷先,一完就同佢清場到你turn就一下收佢皮,超重我見人放定隻手套冇除外冇封墓至少0到人地一隻
因為依家限陷 所以放兩張 依家電子龍只可以追求極致otk 所以後手嘅話可以一野拆哂啲魔陷 再大大力打落去
先攻嘅話要防守 跟本上依家電子龍牌組係冇怪得三隻龍核 好難守

我嘅電子龍 duellink mata /巴哈啲人連頭兩張都唔放 不過因為我冇三張融合之門同埋月之書
我好似有兩張融合門轉頭用黎玩下kc拎石,抄考下先
想問問張青眼亞白龍係點先拎到
login就送咗 你check一check inbox

斷撚左

後攻解唔到佢tg個薔薇龍再同步12星bf個combo
月書有一張但唔想落
22連
10連都未試過

好爽回鍋玩家,無諗過拎翻副超過兩年前既舊deck,一張都無改過就可以直上lv max

我諗主要係班新入坑既無見過沉默otk,個個都諗住打counter點知被我硬爆左
咁可能係我太耐無login過左期了
kc相對真係冇咁難,太多傻仔唔睇效果

我玩磁石,放左張力場都大把傻仔照打
隻精靈龍/月光9星返左deck就投
沈默otk以前都有玩,而家仲玩到?

btw,巴打如你所講,用亞馬遜on99由傳1打到傳5,以前meta過強果啲解限後都仲好撚勁,尤其是而家主流唔係好多都對到
我特登check過限卡表,發現仲組到
之後一用就上max
竟然黃金包冇sale

連打10場 抖抖先
咩deck咁勁
公廁白龍加車
對手主要我我我同白龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞