姜濤搞到我家姐無左份工

391 回覆
284 Like 5033 Dislike
先旨聲明,這個是正經post
我真係有野想同大家講
等大家唔好盲目追捧呢d所謂既偶像

我家姐一路都在希慎廣場一間名牌做sales
間店有好多有錢人x10000同名人x10000幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既tb結婚

咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排姜濤去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野

過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係黑人,三至四個,講野好大聲
姜先生就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到姜先生黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭牠

咁姜先生就發老脾,鬧到我家姐一面屎
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉

跟住姜先生就走左人,家姐就同老闆備案
老闆了解左情況就無再追問

過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢返工唱急口令
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過姜先生一人
總之俾老闊話左兩句

又過幾日,姜先生又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve..

根住姜先生就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我定姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆備案

之後連收兩條悲勤
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左
假膠
唔好屈我姜b
起底 上一頁

[真人真事] 吳保錡(poki)奇遇記分享
https://lih.kg/2456173
返工唱急口令
佢不嬲on9 之前頒獎明明係叫姜大衛 佢無啦啦衝出黎
負皮上一頁即可
呢排興翻炒潮文?
玩夠潮文未 好on9
呢個好笑
之後連收兩條悲勤
邊件事???
許濤
講起就扯火
已經唔記得咗原版係邊個
關家姐去左邊
When I say I love you
雙層牛肉巨無霸
醬汁洋蔥夾青瓜
芝士生菜加培根
姜b食到笑哈哈😄
咁多真心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞