Samsung smart octopus

303 回覆
40 Like 8 Dislike
好難相信獨家咗三年都會咁
班叔鳩不願面對
其實三叔一直間唔屎就有八達通問題,所以好多人用用下都取消咗佢用返實體卡,只係一班三叔濕鳩嘅fan屎(簡稱叔鳩)夾硬話好用,又話地鐵啲閘機唔得,又話七仔啲機接收弱,總之唔關三叔事,依家一嘢炒起唯有又再次跪求三叔大發慈悲
又係度打稻草人
隔離po屌三叔屌到飛起啦
似得班ifan dog乜7都話用家問題咩
所以咪話低賤
下輩子還要用三叔
啱啱發現Note 10同Note 10+有update,應該係Smart Octopus嘅patch

S10全系列仲未有,Samsung又再次分先後,高階機仲要大細超分先後

Note系行先,S系排第二,A系應該有排等
有無note 10 plus巴打up咗bug smart octopus 個update之後枝s pen connect唔到部機?
我都係
backup 張smart octopus
清app data
再加返張咭就ok
正確

Backup完再restore就ok

呢個bug係Smart Octopus嘅eSE NFC interface同Knox有衝突,每當郁親Knox,例如
unlock或開關Secure Folder/work profile就會trigger到個bug,令Smart Octopus喺NFC interface消失
An 11 初版係 S10 S20 早過 Note
但而家咁大個patch都唔一齊出,唔多唔少都畀人一個分rank嘅感覺

尤其係呢啲功能性缺陷嘅bug,更加唔應該分機款出,要出就好應該一齊出
見 epc 有人話 up 完都係唔得
我backup完之後,再uninstall Samsung pay, reinstall返再restore返張八仔,已經用得返,even隔咗一日兩日都唔駛做backup/store
me too,做左一次,呢幾日未出事
神級邏輯
你有冇直頭摌走埋個samsung pay再裝?我聽有啲只係backup/restore過幾個鐘又唔用得
無呀,就咁del & back up, then restore 就用到,暫時兩日黎都正常。
我有hide左secure folder 先
唔搞到Secure Folder任何嘢(包括改security folder嘅任何setting),理應唔會trigger到個bug出嚟
想問s20 fe fix 左未?
大家用緊咩型號嘅samsung 電話?
有更新了,暫時未知搞唔搞得掂
唔好update住!!!!
又有新bug!!!
呢次到著mon會嘟唔到八達通,要熄mon先嘟到
好過冇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞