Samsung smart octopus

303 回覆
40 Like 8 Dislike
我未試過喎,有冇開特快交通卡?
試過啦,咩都試晒,問埋天才吧佢地只係識講叫佢用頭頂拍。
係咪實體卡轉移過去?
yes.
上年啱啱出時,好多轉移卡都有問題。如果可以,iphone入面開新卡試下
back up左retore有冇用?果張係自動增值,好麻煩
試下囉。我都專登退咗張自動增值卡,iphone開一張新卡再申請自動增值
試試佢先 thx
diu 半夜幫我強行update, 今朝用唔到8仔,企係闡口等佢restore. 唔係iphone個notch 7,真係唔撚用samsung. 咁耐未fix bug
我入左闡,驚一陣又出唔到。
洗唔洗做多次back up and restore? 做完唔會影響入闡records!?
我岩岩入左secure folder lol
一陣出闡報告俾大家
真,出到。
我入唔到闡,restore完,再見到呢度先hide。
hide 完有入secure folder, 出到闡。
放工再report, Samsung食屎
我而家長開Work Profile,唔熄佢,隔咗一晚都仲ok
work profile 咩黎,唔係好覺咩內置app
work profile係透過island/shelter開出嚟嘅分身,其實同Secure Folder一樣原理,都係加多個user喺部機度

work profile同secure folder都一樣會用到knox,Smart Octopus亦一樣都用knox
而家睇嚟似係新firmware入面嘅knox implementation出咗問題,會同Smart Octopus有衝突

而restore smart octopus後只用到一段時間,好大機會因為用家有搞過Secure Folder/work profile,中bug而導致Smart Octopus收皮
今日都冇update,睇嚟最快都要復活假後先會有少少希望
用得三星就預咗
好似真係收埋咗
今日無再彈叫我update
不過我UI3.0都用唔到
退卡算
我會用secure folder
下下咁搞不如退咗佢算
個update真係收埋咗,連Changelog都改埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞