Xbox Series X/S 討論區 - 唯一完整支持RDNA2 主機(14)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
IOS 玩 Xcloud 方法

開 VPN 轉去美區/韓區 (總之 support Xcloud 嘅地區啦),之後開 Safari 連上去 xbox.com/play,login 你個 A/C,就應該入去到 「CLOUD GAMING BETA」啦

入到去之後,佢左下角仲會提你將個網址 Add to Home Screen,咁之後應該就會有個 「Cloud Gaming」嘅 Icon (Safari 嘅 Shortcut 嚟,慳番以後都唔駛再打多次個網址)

求其揀隻 game 篤落去,轉到下一頁應該會見到左上角個 Play 掣變成綠色就 OK

不過好神奇地唔知點解話我 Ipad 個 browser 唔 support
試下先
iPad 更新左iOS未
發現自己左右不分添
應該係右下角同右上角,我都打左咗「左」下角同「左」上角

IOS 唔鬼理啦,我本身仲有部 An 機用到 Xcloud

而且都冇乜幾何開 Xcloud 玩,太食 data 啦,通常都係懶開機先用 Xcloud 解 game pass 任

最爽係通常有個週任係要指定玩一隻 game,用 Xcloud 一 load 到入 game 就攪掂,game 都唔駛裝
諗住扮工偷懶可以打下J
Steaming要用手掣太明目張膽
IT野不嬲慢慢試再加大
我等google 個 cloud gaming 去香港等咗兩年
Google 都好有錢
iPhone個Xbox app真係好on9
明明之前可以用app睇store買game
更新完竟然冇左呢個功能
Apple想抽水所以先無左
Google 果個都就收皮
2k fun 有貨 炒價加食骨
想問下 買xbox game pass code會唔會有到期日?
因為我用左個3年金會員優惠 擔心完左3年之後 d骨用唔到
cloud gaming 玩RPG 類幾好
人中7 同DQ 系列
依家個delay 玩FPS 類唔得姐
Witcher 都接受到既
可能server 所在地會玩到
唔加VPN
可能得
暫時見支那騰訊cloud 做到20ms

xbox 如果華人區設server
我諗都係放台灣
我果個係2k fun黎 佢網上俾左個code我就算 冇講要幾時兌換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞